Tunurile de zăpadă de pe Pârtia Cocoș, insuficiente. Proiectantul, vinovat. ”Din păcate, e falimentat, că altfel ar merita să îl dăm în judecată”.

Primarul Ovidiu Teodor Crețu consideră că tunurile de zăpadă de pe pârtia din Complexul Sportiv Wonderland sunt insuficiente. Greșeala ar aprține proiectantului care a prevăzut doar trei astfel de aparate, iar la insistențele primarului ar mai fi fost montat încă unul.

”Cele patru tunuri de zăpadă ale noastre sunt insuficiente. Pot spune că aici e o greșeală a proiectantului. Din păcate, e falimentat, că altfel ar merita să îl dăm în judecată. Eu am insistat să pună cel de-al patrulea tun de zăpadă. Ei au spus că trei sunt suficiente și că nu vom avea probleme. Ei bine, dacă am avea șapte, atunci am reuși ca în patru nopți să punem zăpadă pe toată pârtia. Din păcate nu le avem, iar pentru a le avea, noi trebuie să suplimentăm alimentarea bazinului cu o nouă conductă” a declarat primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu, în emisiunea ”Impact” a postului local de televiziune AS-TV.

Cele patru tunuri de zăpadă existente pe Pârtia ”Cocoș” sunt mobile, ele pot fi mutate dintr-o zonă în alta, lucru care a fost făcut de angajații care se ocupă de acest obiectiv.

Tunurile pot fi mutate și chiar au fost mutate. În primă fază am făcut zăpadă în partea de jos, unde știam că pot fi probleme pentru că zona este mai la soare, după care am urcat tunurile mai sus, dar nu au mai fost temperaturi pentru a produce zăpadă de calitate. Vor trebui făcute îmbunătățiri la sistemul de producere a zăpezii artificiale” a mai precizat Crețu.

Pentru ca tunurile să funcționeze în condiții optime sunt necesare temperaturi care să scadă sub -5 grade în mai multe zile consecutiv.

În ceea ce privește alimentarea bazinului cu apă, primarul spune că acesta are nevoie de 11 zile pentru a fi umplut și în 4-5 zile de funcționare non-stop a tunurilor se golește. Dacă ar mai exista și alte tunuri de zăpadă artificială, atunci ar mai fi necesară o altă conductă cu care să se alimenteze bazinul.

 

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    Propunere; pana una alta ar fi bine ca primaria sa ne lase sa tapam niste CARASEI in balta respectiva. Cu o taxa de 10 lei pe zi pt. pensionarii constinciosi si votantii Psd-ului administratia ar mai diminua cheltuielile. Facem noi pescarii paza si intretinere la balta pe gratis. HA ….ce ziceti domn PREMAR ?

error: Content is protected !!