Vânător atacat de urs, într-o pădure de pe raza localității Simionești

 

Un bărbat de aproaximativ 40 de ani are nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost atacat de un urs. Incidentul s-a produs într -o pădure din judetul Bistrița-Năsăud.

Din primele informații transmise de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, bărbatul atacat de urs este conștient, dar prezintă semne de alterare a stării generale de sănătate.

Purtatorul de cuvant al ISU Bistrita-Nasaud, Marius Rus, a precizat ca victima va fi transportată de pădurari cu ajutorul unui autovehicul 4X4 până la Căminul Cultural din localitatea Simionești, de unde va fi preluat de un echipaj medical.

La fața locului, ISU Bistrița-Năsăud a trimis un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă.

Pentru moment nu se cunosc mai multe date despre circumstanțele în care bărbatul a fost atacat de urs si nici dacă cesta făcea parte dintr-un grup organizat.

ACTUALIZARE 1

Bărbatul a fost preluat de echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă de pe raza localității Simionești, a fost stabilizat și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița pentru continuarea investigațiilor medicale.

”Victima prezintă plăgi la nivelul feței, gâtului și la nivelul unei coapse, dar acestea nu îi pun viața în pericol”, a precizat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Victima are 39 de ani și este din județul Satu Mare.

ACTUALIZARE 2

În acest caz, Inspectoratul Județean de Poliție Bistrița-Năsăud a deschis o anchetă, iar în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că bărbatul făcea parte dintr-un grup care participa la o partidă de vânătoare autorizată.

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substante Periculoase s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări în cadrul unui dosar de vătămare corporală din culpă, în urma unui incident care a avut loc cu ocazia unei partide de vânătoare colectivă, autorizată. Din primele verificări efectuate, a reieșit faptul că bărbatul atacat de urs participa la vânatoare pe raza fondului de vânătoare Simionesti, în calitate de gonac, nefiind deținător de armă letală cu destinația vânătoare. Acesta are 39 de ani și este din Carei, județul Satu-Mare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud, Crina Sîrb.

Bărbatul se află la ora actuală internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

One comment

  1. Deci 1-0 pt. urs . Felicitari mos MARTIN !Dracu si mamonu v-o trimis la el acasa sa il sparieti ?