Vechi probleme, noi amenzi! Compania Aquabis, sancționată și de Garda de Mediu Bistrița-Năsăud pentru deversarea apelor uzate în râul Bistrița Ardeleană

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a aplicat companiei Aquabis o amendă în valoare de 60.000 de lei pentru deversarea apelor uzate în râul Bistrița Ardeleană. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat nereguli după ce deputatul USR Cristina Iurișniți a semnalat acest lucru.

Știm bine că în râul Bistrița se deversau direct ape menajere fără ca Garda de Mediu să se autosesizeze și să își facă treaba pentru care sunt plătiți, în folosul asigurării calității vieții pentru cetățenii bistrițeni. Rareș Năstase de la Pro TV a semnalat acest caz de deversare ilegală pe Bistrița Ardeleană. Am preluat cazul și am făcut o sesizare prin biroul parlamentar către Garda de Mediu în urma căreia compania Aquabis a fost sancționată cu 60.000 lei”, a anunțat deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți.

Parlamentarul a postat pe pagina personală de pe o rețea de socializare și răspunsul pe care l-a primit de la Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud:

Reamintim că o sancțiune în valoare de 40.000 de lei pentru aceleași nereguli a aplicat, în luna martie a acestui an, și Administrația Bazinală de Apă (ABA) Someș-Tisa, instituție care s-a autosesizat în urma anchetei jurnalistului Rareș Năstase. Subiectul a fost prezentat de Ziar de Bistrița:

One comment

  1. Sa vedeti ce fac la Cascada dupa ce isi deverseaza in apa namolul de la statia de tratare cand il spala. Vine ca laptele pe o conducta direct in apa. E jale acolo din cand in cand .

error: Content is protected !!