„Verzii” lui Bălan au candidat de primar! Arbitrul Dan Ciobănică intră-n cursă pentru Primăria Bistrița! Cam 2.500 de voturi pe municipiu reprezintă Mișcarea Ecologistă (PER + Verzi), voturi care contează enorm pe Alianța de primar, dar se risipesc cu candidați-kamikaze!

Dan Ciobănică intră-n Partidul Verde și va candida pentru funcția de primar al Bistriței! Prosper om de afaceri, Dan Ciobănică are 43 de ani și este managerul localurilor Old House și Casa cu Bere. Acesta este arbitru de fotbal și absolvent de Educație Fizică și Sport.

La o întâlnire de taină, Partidul Verde l-a desemnat pe Dan Ciobănică , drept candidat pentru funcția de primar al Bistriței.

ciobanica dan

Partidul Verde a participat în 2016 la alegerile locale, la câteva luni după ce Organizația lui Marius Bălan a demisionat din Partidul Ecologist.

În 2016, Partidul Verde a luat 605 voturi (NU au intrat în Consiliul Local), iar Partidul Ecologist a luat 1.728 de voturi ( a prins 2 mandate de consilier local). Matematic, dacă analizăm voturile simpatizanților de mediu, cele 2 partide ecologiste ar avea împreună cam 2.500 de voturi la alegerile locale.

Partidul Ecologist e-n cap la imagine, după blatul cu PSD!

Desigur, contează ce voturi va aduna Partidul Ecologist din Bistrița, care e pe minus la imagine odată cu susținerea lui Dragnea de însuși președintele PER Romania. Cei 2 consilieri locali ai PER au fost inconsecvenți și nu au punctat suficient la capitolul imagine, mai ales după retragerea lui Mircea Archiudean, care a fost candidat de primar al PER.

Cele 2.500 de voturi de pe zona de mediu PER + Partidul Verde) sunt importante! Ciobănică NU contează în ecuație, doar dacă „verzii”-l retrag și susțin o Alianță!

Pragmatic vorbind, Dan Ciobănică are zero șanse pentru funcția de primar iar intrarea sa în cursă e inutilă și favorizează PSD-ul prin fragmentarea votului de pe dreapta!

PSD-iștii sunt favoriți la câștigarea alegerilor din primul tur și pornesc din start cu  cel puțin 6.000 de voturi ale simpatizanților proprii. Pe vot politic, Dăncilă a luat 5.300 de voturi pe municipiu , în turul 2.

PNL l-a anunțat candidat pe Ioan Turc, PMP  – pe Ionuț Simionca, USR  – pe Călin Stan și Partidul Verde – pe Dan Ciobănică. Probabil, PER va anunța un candidat și astfel voturile de pe dreapta se-mpart între 5 canidați, cel puțin.

Cu Ioan Turc drept candidat, PNL-iștii visează Alianța de dreapta și promit tuturor funcția de viceprimar! Problema-i că ceilalți lideri de pe dreapta refuză o asociere cu Turc- primar!

Dan Ciobănică este apropiat de PNL-iștii din municipiu și ar putea juca următorul plan: retragere din cursa de primar și susținerea candidatului PNL, care teoretic ar beneficia instant de voturile „verzilor”. Astfel, electoratul ar fi dirijat spre o Alianță ce favorizează PNL-ul !

Ioan Turc este apropiat de PER și a fost susținut și la alegerile pentru Senat, pierdute de președintele PNL Bistrița – Năsăud, care a rămas acasă. 

Oricum ar fi,  Partidul Verde are asigurate voturile susținătorilor de mediu și fanilor lui Marius Bălan. Cu 1.000 – 1.500 de voturi, Partidul Verde ar putea avea 1 sau 2 consilieri locali, indiferent cu ce candidat ies în față la alegerile din vară!

Deocamdată niciun partid de dreapta NU a într-o posibilă Alianță și absolut toate formațiunile insistă să aibă propriul candidat de primar.

ioan turc

 

Luni, 9 martie, la ora 10 va avea loc lansarea candidatului Dan Ciobănică, la sediul Partidului Verde, dar e interesant de urmărit cum vor juca verzii în viitorul apropiat și cum se vor poziționa într- o eventuală Alianță de dreapta.

7 comments

 1. Balaneeeee, ai luat-o razna.
  Crezi ca iti va elibera autorizatia?
  Legea este pt toata lumea.
  Eu zic sa dormi linistit Ciobanica si partidul verzilor va lua 1% din acest motiv.

 2. Ciobanica =zero barat.
  Vai de mama voastra.
  Orasul asta nu mai are oameni adevarati?
  Este drept in mocirla nu intra oricine,
  Dl Balan m-ai dezamagit, singurul care o sa va multumeasca verzilor va fi Mniculaie.
  Ori vrea si Ciobanica un loc valdut in primarie, vrea prelungirea programului la crasma.
  Pacat de oameni acestui oras.
  Oricul votam Turc Nelu eu, familia mea si neamurile mele cel putin 17 persoane.

 3. Schimbare cu Ciobanica? Te auzi ce vorbesti?
  O sa raspundeti in fata bistritenilor fare candva a apreciat lupta fare ai dus o cu psf.
  Acuma ai intrat in gasca psd.
  Ce ti abpromis?
  Mereti in amaru vost.

 4. Domnule Balan ce faceti cu Ciobanica?
  Jocul psd-istilor?
  M-ai dezamagit profund.
  Asta nu ia nici 500 voturi.
  Primaria nu este crasma.
  Vad ca, sunteti de partea lui Niculaie, va duceti si voi pe apa Bistritei, a sa va judece aspru bistriteni pt jocul pe care il fsceti.

 5. Dani marcatoru

  Domnule Balan succes la sprijinul pe care il veti aduce lui Niculaie.
  Doreati sa scapati de Psd dar ii ajutati din plin.
  Ciobanica o sa ia cat a luat Sasarman adica max 1400 voturi.
  Orgoliile astea o sa va coste.
  Di nu asteptati sa votam Ciobanica , nu confundati primaria cu restaurantul.
  Vai de mama voastra

 6. Balan Marius- presedinte I. PV. Bistrita-Nasaud

  E vai de noi din alte motive. Caii VERZI de pe pereti sunt a treia forta politica din Parlamentul European si ocupa 67 de mandate. In Germania jumatate din Landuri sunt conduse de VERZI. Austria are ca Presedinte pe VAN BELEN care a candidat de la VERZI. Numai noi romanii votam cu aceleasi figuri de 30 de ani care baga Romania in gard tocmai pt. ca nu sunt CAI de Tractiune ci un fel de MULE care rastoarna caruta peste obstacole. Asa ca o schimbare este bine venita draga IOANE !

 7. Ar fi bine să lase orgoliile și să nu mai viseze la „cai verzi pe pereți”, altfel ne vom trezi cu Neculae pe cap. Vai de noi!

error: Content is protected !!