Veste bună! S-a semnat contractul pentru reabilitarea tronsonului Rodna – Valea Mare din DN 17D

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a unui tronson din DN 17D, de la Rodna la Valea Mare, a anunțat, vineri, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

Într-o postare pe o rețea de socializare, șeful administrației județene menționează că este vorba despre circa 14 km de drum care vor beneficia de reabilitare.

După semnarea contractului, în cel mult 10 zile se va da ordinul de începere a lucrărilor de execuție, iar termenul de finalizare a acestora este de 8 luni. Continuăm munca astfel încât cetățenii județului nostru să beneficieze de drumuri bune și să poată să străbată județul în lung și în lat”, a transmis Emil Radu Moldovan, pe Facebook.

Potrivit directorului Secției de Drumuri Naționale Bistrița din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Alexandru Slavita, valoarea contractului este de circa 12 milioane de lei, fondurile fiind asigurate de Guvernul României, prin Ministrul Transporturilor.

Astăzi, la Regională, a fost semnat contractul de ranforsare a drumului Rodna – Valea Mare, 14 km. Ranforsarea aceasta înseamnă că acel beton vechi de vreo 30 și ceva de ani de pe drum se frezează vreo 2-3 cm, se colmatează rosturile, se pune un prim strat de asfalt, se pune un strat antifisură și încă două straturi de asfalt. Deci în total se vor turna trei straturi de asfalt. Exact aceeași procedură a fost aplicată și pe tronsonul de la Năsăud până la Rodna”, a explicat Alexandru Slavita.

Potrivit șefului SDN Bistrița, lucrările vor continua în viitor cu modernizarea tronsonului cuprins între km 86 și km 104, de la Valea Măriilor până la Cârlibaba. ”Pentru acest tronson e în lucru studiul de fezabilitate”, a completat Alexandru Slavita.

DN 17D, cu o lungime totală de 97,6 km, traversează următoarele localităţi: Beclenuţ, Săsarm, Chiuza, Mocod, Salva, Năsăud, Rebrişoara, Nepos, Feldru, Ilva Mică, Sângeorz-Băi, Maieru, Anieş, Rodna, Şanţ şi Valea Mare.

One comment

  1. Doresc să știu dacă pot face traseul Cîrlibaba- Săngeorz Băi cu un Logan ! Mulțumesc mult !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!