VIDEO: „Eroii NU mor niciodată!” Pe o ploaie măruntă, 40 de bistrițeni au ieșit în stradă să-i comemoreze pe Eroii Revoluției!

Aproximativ 40 de bistrițeni au venit în Piața Petru Rareș să-i comemoreze pe cei căzuți pentru libertate, în decembrie 1989… și au combinat acțiunea cu un protest anti-Dragnea! Pe o ploaie măruntă , oamenii au scandat anti-Dragnea și au huiduit împotriva Ordonanței privind amnistia și grațierea.

Aceștia au depus o coroană de flori în locul Troieței de Lemn, care între timp a fost dusă în cimitir. În timp ce se aprindeau lumânări și candele, de la portavoce se auzeau cântecele lui : „Vino Doamne!” (Vali Sterian) și „Imnul Golanilor.” (Cristian Pațurcă)

Jandarmii și polițiștii supravegheau de la distanță această mișcare pașnică, inițiată de Bistrița Civică, ONG coordonat de Florin Chereji (fost Revoluționar și membru al Consiliul Frontului Salvării Naționale, organism provizoriu de conducere a României ) În 10 ianuarie 1990 Florin Chereji a fost ales PRIMAR al municipiului Bistrița.

Mișcarea de comemorare a Eroilor Revoluției a durat aproximativ o oră!

One comment

  1. Felicitari Bistrita Civica !

error: Content is protected !!