VIDEO: Lucrări în toi pe Bulevardul Independenței, unde se înlocuiesc bordurile. ”Vom reface și spațiul verde, iar partea carosabilă va primi un covor asfaltic nou”

Primăria Bistrița efectuează în această perioadă lucrări de înlocuire a bordurilor de pe zona mediană a Bulevardului Independenței.

Potrivit primarului Ioan Turc, municipalitatea va reface și spațiul verde și va moderniza iluminatul public din această zonă. În plus, la finalul acestor lucrări, partea carosabilă va primi un covor asfaltic nou.

La fel ca pe Bulevardul Republicii, și pe Bulevardul Independenței schimbăm bordurile. Pământul nu va mai ajunge în stradă, vom scăpa de praf și noroi. Vom reface zona verde în așa fel încât și Bulevardul Independenței, la fel ca și Bulevardul Republicii, să arate ca un bulevard dintr-un oraș european. Trotuarele au fost modernizate, spațiile verzi vor arăta foarte bine. Vom rezolva și problema iluminatului public de pe zona mediană, astfel încât toți locuitorii orașului să se bucure de un bulevard cu adevărat frumos. Bineînțeles, și partea carosabilă va primi ceea ce i se cuvine, adică un covor asfaltic”, a spus primarul Ioan Turc.

Pentru a nu deranja traficul, lucrările, care sunt realizate prin Direcția Infrastructură și Servicii din cadrul Primăriei Bistrița, se desfășoară după-amiaza și seara.

@ioan.turc1

#seara #faraderanj #bistrita #sepoate #ioanturc #lucrari #noapte

♬ original sound – Ye Yint Aung

@ioan.turc1

#renovam #NuDeranjam #sepoate #bistrita #ioanturc #dezvoltare #frumos #BistritaAcasa

♬ 原聲 – 廷 – 廷

One comment

  1. Bulevardul Independenței din Bistrița face parte din traseul „Linia Verde”, dintre Unirea si Viișoara un proiect realizat cu fonduri europene din exercitiul financiar 2014-2020, cu scadența de finalizare la 31 decembrie 2023. In linii mari , proiectul prevedea modernizarea părții carosabile pe anumite tronsoane şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și a două stații terminale. Evident, schimbarea bordurilor la scuarul central de pe partea carosabilă a Bulevardului Independenței nu era prevăzută in proiect. Asa se explică schimbarea bordurilor la scuarul de pe Independenței cu bani de la bugetul local.
    De altfel, Ioan Turc- primarul orașului Bistrița a sesizat mai multe nereguli de proiectare. El a spus că, dacă era el primar la data promovării proiectului „Linia Verde” ar fi evitat centrul istoric si ar fi urmat traseul pe Bulevardul Republicii și str. 1 Decembrie. Primarul Ioan Turc a încercat sa intervina pentru a schimba traseul, dar acest lucru nu mai era posibil după semnarea contractului de finanțare pe care l-a mostenit de la fosta administratie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *