VIDEO: Nucleul anti-Crețu a ieșit în stradă și CONTESTĂ bugetul local! Cei 50 de oameni NU sunt mulțumiți de modul în care Crețu și ai lui cheltuie banul public! Cetățenii vor străzi asfaltate, lucrări de calitate și sunt NERVOȘI că dăm 30% din buget pe salariile nesimțite din Primărie!

În fața Bisericii Evanghelice s-au adunat aproximativ 50 de oameni, nemulțumiți de modul în care se cheltuie banul public. Dezbaterea oficială pe buget a avut loc joi, dar bistrițenii NU au fost prezenți la această acțiune. Singurul cetățean care a venit la Consiliu Local a fost Marius Bălan, ecologistul prezent și astăzi.

De la portavoce, Bălan a prezentat nemulțumirile sale legate de viitorul proiect de modernizare a piațetei din fața Bisericii Evanghelice, care va afecta spațiul verde. A criticat viitoarele proiecte: Aqualand-ul și Cetatea Medievală – proiect prin care se va realiza Poarta Lemnelor și se va marca zidul fostei cetăți cu zid de tablă (inestetic în opinia lui Bălan). Ecologistul solicită modernizarea străzilor de pământ și realizarea de parcări publice, supraterane prin care s-ar fluidiza traficul.

 

 

 

Duminică seara, oamenii s-au adunat și au afișat pancarte prin care contestau calitatea lucrărilor, solicitau piste de biciclete.

Evenimentul a fost creat de Bistrița Civică, ONG condus de Florin Chereji. La această întrunire a fost prezentă și Diana Morar consilier local al PNL, dar și Doru Rus, președintele tinerilor liberali din municipiu.

Ce reproșuri s-au adus administrației locale:

– salariile nesimțite din Primăria Bistrița și faptul că o treime din bugetul local se duce pe salariile funcționarilor publici.

– lipsa de străzi asfaltate, rețele de utilități.

– modernizarea Pieței Decebal.

– calitatea lucrărilor realizate de Primăria Bistrița.

– sumele enorme care se cheltuie pe cultura coordonată de Dorel Cosma.

– au fost contestate investițiile legate de urbanismul local: pasarela suspendată de pe Independenței, proiectul privind modernizarea Pieței Centrale

–  lipsa parcărilor
– lipsa pistelor de biciclete.

 

 

Primarul Crețu a mutat data și de aceea bistrițenii NU au venit la întrunirea oficială! Au preferat să se întrunească în stradă!

Florin Chereji împreună cu o parte din bistrițenii prezenți la această manifestație au declarat că NU au fost prezenți la dezbaterea de joi de la sediul Primăriei Bistrița, deoarece data de desfășurare a fost mutată. Inițial, a fost fixată pentru 12 februarie, iar ulterior a fost mutată pentru 8 februarie.

S-au adunat semnături, care au girat lista privind solicitările societății civile, listă care va fi înaintată primarului Ovidiu Crețu.

 

Primarul a fost votat  de majoritatea bistrițenilor și de aceea Crețu  zice că cetățenii i au girat cu încredere PSD-ul… de aceea NU vin la dezbateri, că au încredere în proiecte și promisiuni! Ce zice Chereji despre această variantă mult-trâmbițată de Crețu!

„În ceea ce privește legalitatea alegerii primarului și consiliului local ei au dreptate dar NU au legitimitate…pentru că au obținut voturile doar a 16% din cetățenii cu drept de vor din municipiul Bistrița. Că ceilalți 84% NU se implică și NU participă… probabil e vina noastră, a celorlalți că nu știm cum să-i convingem, cum să-i atragem, cum să discutăm cu ei ca să participe la viața municipiului și să-și impună punctul de vedere. Aici sigur că avem lacune și ni le asumăm…. dar ei NU pot să spună că au legitimitate în ceea ce privește cheltuirea banilor publici. ” – a declarat Chereji.

Presiune pe Crețu și pe majoritatea confortabilă a PSD-ului! Florin Chereji cheamă bistrițenii să vină la ședința pe buget care va avea loc pe 14 februarie, la Primărie!

 

„Haideți la ședința de Consiliu Local din 14 februarie, să vadă primarul și consilierii că bistrițenii sunt nemulțumiți de modul în care au fost împărțiți acești bani și să vă spuneți punctul de vedere acolo. A fost organizat un simulacru de dezbatere publică, care a fost anunțată întâi pentru data de 12, respectiv pentru mâine și au devansat-o pentru data de 8, când mulți NU au putut să-și modifice programul. Dar în data de14 februarie, cetățenii au dreptul să-și spună cuvântul în cadrul acestei ședințe, care este o ședință publică! Primarul mizează pe faptul că lumea NU participă la aceste acțiuni ale administrației publice locale și atunci face ce vrea . Dacă o să fim 100 de oameni în sală NU o să treacă așa de ușor toate aberațiile pe care le-au propus „- a anunțat Florin Chereji de la portavoce .

Ședința de Consiliu Local va avea loc în 14 februarie de la ora 14 și încă de pe-acum se anunță o ședință cu scântei, dacă cei 50 de bistrițeni vor veni la Primărie…

2 comments

  1. Domnule primar !
    Va rugam sa mai stoarceti din bugetul local inca 2 milioane de euro pentru reabilitarea strandului Codrisor . Multumim frumos ! Multumim si celor de la DNA pentru implicare .

  2. Balan Marius - contribuabil

    Corectam stirea din mers. La porta voce a vorbit Florin Chereji. Eu am strigat din gura pt. ca nu-i asa mi-a dat mama o voce puternica cat doua statii. Cosmin draga ; tabelele cu cei prezenti sunt la mine. Au fost 64 de cetateni si 60 s-au trecut pe aceste liste care vor fi inregistrate la CL.

error: Content is protected !!