VIDEO: O expoziție musai de văzut în Bistrița! Culorile „solare” și firele de lână se dezlănțuie-n creațiile originale marca Ștefania Borodi! Picturile expuse la Muzeu sunt „parcă-vii!”

stefania borodi

Ștefania Borodi și-a lansat prima expoziție de picturi create într-o tehnică specială, care îmbină culorile vii, solare, cu firul de lână. Conceptul este intitulat pouring, o tehnică puțin întâlnită între artiștii contemporani.

Prin aceste îmbinări de elemente, Ștefania se regăsește în anii adolescenței, când a optat pentru Design Vestimentar, cu sufletul jinduind după pictură și culoare!

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/802726656820189/

Hazard și metamorfoze!

Vasile Duda a fost curatorul acestei expoziții inedite și a vorbit despre stilul îndrăzneț abordat de Ștefania Borodi! Pasionată de pictură și design, Ștefania Borodi a conceput o serie de lucrări în acril, o expoziție de artă cu picturi, pentru că prima dragoste a fost pictura.

„Eu am terminat Liceul Corneliu Baba la o secție de artă monumentală și picură. Mapa cu care m-am prezentat la Facultate era muuult mai încărcată de picturi decât de design… dar le-am explicat profesorilor din comisie că îmi doresc să fac și textile. Îmi doream să descopăr acest lucru…Acum stau și-mi amintesc că mama mea de la vârsta de 10 -11 ani… în casa noastră, cosea de mână și am fost atrasă de acest lucru. M-am gândit să vin cu o expoziție combinată, pentru că nu mă puteam despărți nici de pictură și nici de textile…cu o modalitate nouă de reprezentare, care am văzut că e mai puțin abordată. Se numește pouring.. este vorba de scurgerea culorilor acrilice.. mi-a plăcut foarte mult încă de la prima încercare am venit și cu firul de lână , pentru a face legătură și cu zona de textile…” – a declarat Ștefania Borodi.

Cine are ochi îl vede pe Klimt printre culori! Ștefania Borodi e pasionată de lucrările celebrului pictor modern!

Primele lucrări au fost făcute în joacă.. descoperind treptat tainele tehnicii pouring, o tehnică nouă, puțin încercată de artiștii contemporani, Am introdus căldura firului de lână ca accent în dialogul picturii.

stefania borodistefania borodi

stefania borodi

stefania borodi
Explozie de culori solare! Firul de lână se-mbină perfect în conceptul grafic-textil!

Tablourile abundă în culori vii, solare ce se îmbină într-un mod special, cu accente de galben, auriu și ruginiu intens. Printre formele conceptuale, se disting siluete inspirate din Klimt, artista Ștefania Borodi fiind pasionată de celebrul pictor.

„Am utilizat în realizarea compoziților plastice o asociere de tehnici noi și inedite, specifice artei contemporane, un mixt de procedee, are se contopesc într-un tot unitar, și vibrează în îmbinări originale definitorii pentru stilul meu. Toată această colecție este creată într-o naturalețe simplă dată de metamorfozarea culorilor create și a traiectoriilor printr-o curgere firească. ”  – susține artista.

stefania borodi

stefania borodi

stefania borodi

stefania borodi

 

Una din temele de bază: „dezintegrarea ființei umane și reasamblarea ei prin firele de lână!”

Admirând siluete umane tăinuite de culori și privind peisajele abstracte, privitorul poate completa creația folosindu-și propria imaginație. Astfel, operele realizate de Ștefania Borodi conferă libertate fiecărui privitor, care devine un continuator al creației….

Lucrările pot fi vizitate la Muzeul Județean (Sala Bradea) prin implicarea-directă a lui Alexandru Gavrilaș . Pictorul Marcel Lupșe a fost invitat de onoare al expoziției de la Muzeul Județean.

stefania borodi

stefania borodistefania borodi

stefania borodi

INEDIT: Picturi prezentate pe suporturi de cupru!

Picturile au fost prezentate pe stative din țeavă de cupru, element care a completat intr un mod creativ intreaga  expoziție. Tablourile abundă în culori vii și transmit energie pozitivă într- un cadru aparte.

stefania borodi

stefania borodi

stefania borodi

Șanse mari de afirmare la nivel-înalt! Impresarii din domeniu sunt interesați de tablourile moderniste, realizate de Ștefania Borodi! Prețurille încep de la 500 de euro!

Expoziția intitulată Hazard și Metamorfoze poate fi admirată la Muzeul Județean. Artista a fost contactată de impresarii din domeniu și speră să expună în marile galerii din țară și străinătate.

 

Creațiile vibrează de energie și transmit trăirile intense ale artistei. Tablourile sunt de vânzare, iar prețurile încep de la 500 de euro.

CLICK să vedeți mai multe poze!

One comment

  1. Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud.
    Muzeul din Bistrița.
    Strada General Grigore Bălan, nr. 19, Jud. Bistriţa-Năsăud