VIDEO: Prefectul Stelian Dolha: ”Ilegalități în fondul de vânătoare Fiad-Romuli! Administratorul Pavel Sângeorzan sfidează instituțiile statului!”

ziar de bistrita stelian dolha

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a afirmat miercuri, într-o şedinţă a Colegiului Prefectural, că a ajuns la concluzia că în fondul de vânătoare Fiad – Romuli se petrec ”o serie de ilegalități”, iar despre administratorul acestuia – Pavel Sângeorzan – spune ar ”sfida instituțiile statului”. Din acest motiv, prefectul a trimis în zonă Corpul de control, împreună cu reprezentanţi ai Poliției, Gărzii Forestiere şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ocazie cu care s-a constat că a fost împrejmuită o suprafață de circa 30 de hectare din fondul forestier, aici fiind ținuți captivi circa 70 de mistreți, despre care prefectul mai spune că ar fi folosiți la partidele de vânătoare.  

”Legat de fondul de vânătoare de la Fiad-Romuli, un lucru care persistă acolo de ceva vreme, sunt nişte ilegalităţi care se pare că se întind și în timp și tind și în timp. Este vorba despre un animal mort, un cal mai exact, care a fost dus ca și mâncare pentru animale sălbatice, descoperit de câteva zile. Am trimis Corpul de control al prefectului, împreună cu Direcţia Sanitară Veterinară, cu câte un reprezentant al Poliţiei şi al Gărzii Forestiere la faţa locului. Au ajuns acum două zile, seara, era ora 20:00 – 20:30, era deja seară şi nu se mai putea urca pe munte spre cabană – pentru că, din toate pozele pe care le aveam, hrana era undeva pe lângă o cabană. A doua zi, dis de dimineaţă, când au ajuns acolo, era mutat în altă parte, la graniţa dintre judeţul Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Nu e prima ilegalitate pe fondul respectiv. Mai avem cazul unui animal legat acolo ca hrană oentru animale sălbatice și, bineînțeles, tot pe fondul acesta de vânătoare se mai întâmplă ceva – şi asta am preluat-o de când sunt prefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. Acolo, domnul administrator al fondului, domnul Pavel Sângeorzan, îşi face legile după bunul său plac. El a împrejmuit o suprafaţă de vreo 30 de hectare, unde ţine în captivitate – el spune 17, din datele noastre sunt vreo 70 de mistreţi. În prima ședință a Comitetului Local de Combatare a Bolilor, i-am cerut să spună dacă sunt metiși sau mistreți și să dărmâne toată împrejmuirea respectivă”, a declarat prefectul județului Bistrița-Năsăud.

Stelian Dolha a completat că în acest caz Garda Forestieră a aplicat sancțiuni, iar Instituția Prefectului a transmis o informare și către Primăria Romuli, prin care cere să fie demolată construcția realizată în fondul forestier, însă până acum nu s-a întâmplat nimic. ”Asta pentru că domnul Sângeorzan, din punctul meu de vedere, sfidează instituțiile statului de o bună bucată de vreme. Ne sfidează! Garda Forestiră i-a dat și un preaviz de vreo 20 de zile, l-a și amendat cu vreo 2.000 de lei. A plătit suma, dar în rest el a mers în continuare așa”, a mai spus Dolha.

Totuși, prefectul a completat că în această dimineață a fost vizitat de avocatul administratorului fondului de vânătoare, care i-a transmis că s-a început demolarea construcției de pe raza fondului.

https://www.facebook.com/ziardebistrita/videos/648366945932718/

În opinia prefectului, toate aceste lucruri nu reprezintă altceva decât ”o sfidare a instituțiilor statului”, motiv pentru care a convocat o nouă ședință a Comitetului Local pentru Combaterea Bolilor. ”Trebuie să punem capăt acestei povești nerericite pentru județul Bistrița-Năsăud. (…) Nu mai putem tolera. Nu știu ce s-a întâmplat în tarcul acela, dar practicile acestea, ca pe vremea tovarăşului, în care îi arăţi mistreţul şi îi spui că pe acesta poți să îl împuști. Doamne, iartă-mă, nu mai putem să ne comportăm aşa în anul 2020, în niciun caz”, a mai adăugat Stelian Dolha.

Facem precizarea că autorităţile din Bistrița-Năsăud s-au sesizat și anul trecut, întrucât pe raza aceluiaşi fond de vânătoare a mai fost găsit un cal care era folosit drept momeală.

5 comments

 1. Ginoiul criminal dr animale.
  Cand te gandedyi ca umbla pe la vama la CJ, la primarie si a cumparat prosti si proaste peste tot , cu un pste la lacul din cosbuc cu o plimbare prin padure, cu materiale de casa i-a cumparat pe toti si a ajuns mare mahar acest criminal fara suflet, calul a fost viu altfel nu era legat de pom da vina ursul (nu mistreti) .
  Nemernic ordinar.
  Domnule PREFECT vrem masuri severe si sa le faceti publice.

 2. ecologistul -VERDE

  Domnilor ! Ati pus botul cu totii la prezenta mistretilor. OK ! Dar de cand mistretii au devenit carnivori si sunt atrasi de lesul calului ? Nu credeti ca in tarc sunt ochiuri libere pe unde mai vine si URSUL la miros ? Dupa care poc, si la frigider cu el !

 3. Ai perfectă dreptate…

 4. Acelasi personaj nesimțit si arogant.
  Cand doamne se va rezerva si pt el o cameră in pușcărie?

 5. Va bate pe toti de LULA acest individ periculos cu pusca-n mana ! pt. el aceste institutii sunt ceva de sters la talpi , ca sa ma exprim civilizat.