VIDEO: Prefectul Stelian Dolha: ”Voi propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență ridicarea carantinei în municipiul Bistrița”

Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, este optimist și spune că își dorește ca municipiul Bistrița să iasă din carantină joi, 3 decembrie. În acest sens, astăzi, prefectul va propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud ridicarea carantinei în municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare.

Merg la o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, aștept raportul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud. Propunerea mea, astăzi, după incidența scăzută din ultimele zile, o să fie de ridicare a carantinei în municipiul Bistrița. (…) Îmi doresc din suflet ca joi dimineața, la ora 05:00, să nu mai avem carantină în municipiul Bistrița. Avem argumente: incidența a scăzut, deja pe ATI COVID avem 18 locuri, am găsit și gura de oxigen pentru spitalul din Bistrița, prin amenajarea unor noi locuri la spitalul din Năsăud. Avem argumente și pentru Departamentul pentru Situații de Urgență, avem argumente și pentru Institutul Național de Sănătate Publică ca să ieșim din carantină pe data de 3 decembrie. Cu acest gând plec de la ceremonia dedicată Zilei Naționale a României”, a declarat prefectul județului, Stelian Dolha, într-un interviu acordat jurnaliștilor după ceremonia organizată la Bistrița cu prilejul Zilei Naționale a României.

Prefectul a ținut să mulțumească și bistrițenilor pentru că au respectat măsurile impuse de autorități în această perioadă.

”Le mulțumesc pe această cale bistrițenilor, locuitorilor municipiului Bistrița, care au înțeles această măsură și s-au conformat, pentru că altfel, indiferent câte măsuri ar fi luat autoritățile, indiferent câte filtre am fi avut la intrările sau ieșirile din municipiul Bistrița, fără ajutorul bistrițenilor, carantina nu avea aceste efecte și poate, dacă aveam o altă incidență, mult mai ridicată, trebuia prelungită. Le mulțumesc că au înțeles, știu că a fost greu. Le mulțumesc și celor care au fost afectați de aceste măsuri, sper să revenim cu măsuri ca să reușim să le resusităm toate afacerile lor”, a mai spus Stelian Dolha.

Municipiul Bistrița și localitățile aparținătoare au intrat în carantină la data de 19 noiembrie, ora 05:00, măsura fiind adoptată pentru o perioadă de 14 zile.

One comment

  1. Dacă se mai întâmplă să fie carantină,nu mai faceți discriminări pe criterii de vârstă! Persoanele de peste 65 de ani au fost jignire grav de programul 10 14 ! Oamenii in vârstă simpt nevoia unei plimbări după masă !

error: Content is protected !!