VIDEO: Primăria Bistrița a construit ILEGAL terenul de sport din Subcetate! Acum îl demolează, după ce un locatar a câștigat procesul! Paguba la bugetul local: 20.000 de euro!

Primăria Bistrița desființează terenul de sport din cartierul Subcetate. MOTIVUL: a fost construit ILEGAL, fără respectarea restricțiilor din Planul Urbanistic General Municitorii Direcției de Servicii Publice au început demolarea azi-dimineață.

Un locuitor care deține o proprietate în aproprierea terenului de sport a dat primăria în judecată și a reușit să obțină o decizie definitivă.  În primă fază, Florin Cionca s-a adresat Consiliului Local și a formulat o plângere prealabilă, dar pângerea sa a fost respinsă și astfel bistrițeanul s-a adresat instanțelor de judecată.

VIDEO: un cititor al Ziar de Bistrița i-a abordat pe muncitorii Primăriei Bistrița, care au explicat motivul acțiunii lor: 

În dosarul nr. 423/112/2016, Tribunalul BN i-a dat câștig de cauză și a dispus desființarea construcției edificate în temeiul autorizației de construire nr. 873 din 12.10.2015 emisă de pârâtul Primarul municipiului Bistriţa, sub condiția obținerii în prealabil a autorizației de demolare prevăzută de art. 8 alin. 1 din Legea nr. 50/1991.

Aplicarea hotărârii judecătorești a fost tergiversată încă din luna aprilie 2018, iar în această dimineață, muncitorii primăriei au pus în aplicare sentința.

Terenul de sport a fost construit din bani publici și a costat aproximativ 20.000 de euro!

3 comments

  1. 20.000 de euro? eu cu 2000 facea. tot

  2. Nu-i prima data cand in mandatul lui Cretu se aplica perfect deviza : „Doi incarca, doi descarca-noi muncim cu drag”. Si asta din cauza ca acest individ crede ca el le stie pe toate, si nu tine seama de nimic. Cea mai mare prostie este patia de pe dealul Cocos in care s-a incapatanat sa bage o caruta de bani , in ciuda numeroaselor avertismente ca aceasta investitie nu are viitor . Asta cu terenul de sport din Subcetate facut tot dupa mintea lui Cretu, care acum se demoleaza este o gafa mai mica. Face parte din aceeasi categorie cu „tepele” din sensurile giratorii pe care a fost obligat sa le desfiinteze la avertizarea politiei rutiere. Mai grav este cu ceea ce nu se mai poate desfiinta dupa ce raul a fost facut. Cartierul ANL Subcetate, putea sa devina cel mai select cartier al Bistritei, fiind pozitionat pe un platou mai inalt fata de restul orasului, si ofera o priveliste splendida asupra imprejurimilor. Din pacate a trebuit sa vina Cretu cu idei putine si fixe, care a strecurat in cartier cateva „blocuri sociale” pe care le-a populat cu o fauna dubioasa, spre dezamagirea si indignarea locuitorilor de aici, reducand totodata perspectivele dezvoltarii unei zone rezidentiale, care putea deveni o perla a Bistritei. Si exemplele ar putea continua. Sa nu uitam de mutilarea copacilor cu drujba, mutarea statuilor de la locul lor firesc și „mobilarea” spatiului urban cu kitsch-uri precum struții, ouăle gigant sau merele de plastic, care au facut orasul Bistrita de rasul lumii.
    Vezi: http://www.catavencii.ro/bistrita-orasul-unde-s-a-rasturnat-carul-cu-pei

  3. Balan Marius - contribuabil

    Banii inapoi ! Va doare-n BASCA vorba doamnei PANA de banii publici ! BISTRITA CIVICA trebuie sa actioneze sa faca plangeri peste tot, sa fie instiintat corpul de control al primului ministru pt. abuzurile care le face administratia de Bistrita. Penalizari la intregul aparat care a votat ca banii sa fie cheltuiti prin incalcarea legilor. Bravo civismului bistriteanului nostru !

error: Content is protected !!