Vrăjeală PSD-istă! Niculae ia bani de la Transporturi pentru subvenția electorală pe deșeuri! Ca cetățenii să NU resimtă tarifele majorate, alocă 2.6 milioane de lei de pe altă zonă, pregătită minuțios de Crețu!

PSD-iștii au pregătit o schemă simplă pentru subveționarea taxei de salubrizare din bani publici! Pentru a evita să ia bani de pe Investiții, au pregătit următoarea manevră:  banii pentru subvenționarea taxei de salubrizare au fost ascunși într-o subvenție MAJORATĂ a transportului în comun, după care au fost transferați unde-au dorit!

În 2019, Transmixt avea 7.2 milioane de lei, sumă care reprezenta subvenția pentru transportul în comun! La proiectul pe buget din 2020, Crețu a umflat subvenția cu încă 2.6 milioane de lei și astfel, la capitolul Transporturi exista suma finală de 9.8 MILIOANE de lei!

PSD-iștii se joacă de-a banul public!

În plan mediatic, Ovidiu Crețu a făcut un joc penibil de-a tehnocratul PSD și s-a opus subvenționării, dar în realitate a UMFLAT cu fix 2.6 MILIOANE de lei, capitolul Transporturi. Astfel,  i-a pregătit terenul pentru soluția salvatoare studiată în lboratoarele PSD.

La discuțiile din plen, Niculae a propus dislocarea acestei sume și transferul spre capitolul Deșeuri, pentru a avea la dispoziție bani pentru subvenția de salubrizare.

Prin acest joc, viceprimarul a scăpat de presiunea subfinanțării investițiilor și a luat bani de la un capitol supra-finanțat, argumentând că banii sunt economisiți din eficientizarea unor trasee de transport public.

„Am găsit această soluție prin diminuarea subvenției de la Transportului public. Vreau să-i asigur pe bistrițeni că vom proceda la fel ca anul trecut, că  vor beneficia în continuare de transport public gratuit. Mă refer la  elevi, pensionari, veterani de război, persoane cu handicap, profesori care fac naveta. Mai mult decât atât, într-o ședință viitoare de Consiliu Local o să propun un proiect de hotărâre prin care să acordăm abonamente de călătorie gratuită tuturor elevilor și studenților, deoarece acum suportăm doar 50% din aceste costuri.

Am convindegrea că prin eficientizarea mai multor linii de transport public, prin modificarea fluxurilor liniilor de transport public vom reuși să ne încadrăm în subvenția de început de 7 MILIOANE de lei. Oricum, acești bani NU ajung pentru acoperirea întregului plan bugetar și vom mai avea nevoie de foarte puțin să mai mărim subvenția la următoarea rectificarea bugetară.” – a declarat Cristian Niculae.

Tandemul Crețu – Niculae s-a folosit de această manevră pentru a evita să ia bani de pe capitolul Investiții. Oricum ar fi, subvenția este plătită din bani publici.

Șmecheria PSD-istă este pur electorală, cu impact pe electoratul socialist. Cetățeanul de rând va plăti 6.6 lei/lună + 5 lei pe care-i va suporta Primăria Bistrița din banii de Taxe și Impozite.

În acest mod s-a reușit formarea unui fond pentru subvenția de 5 lei/locuitor/lună! În realitate vorbim de bani pubici, obținuți din colectarea de Taxe și Impozite!

Banii publici sunt dirijați în mod populist pentru subvenționarea unui serviciu de salubritate care NU se desfășoară în parametrii contractuali. SUPERCOM a câștigat la licitație colectarea deșeurilor, iar Primăria Bistrița alege să subvenționeze din bani publici tariful de colectare.

Consilierii PNL NU au votat această manevră, 1 consilier ecologist s-a opus iar celălalt consilier ecologist, de asemenea NU a votat.

Prin șmecheria aceasta, PSD-iștii au abordat o schemă populistă și demonstrează că sunt incapabil să gestioneze banul public și să dezvolte investițiile din municipiu. În Consiliul Local a avut loc un circ prin care PSD-iștii speră să mulțumească cetățenii revoltați pe tarifele obținute de SUPERCOM la licitație și majorate ulterior tot cu girul puterii!

Bugetul local a fost votat astăzi și  procedural, PSD-iștii vor iniția un proiect de hotărâre privind subvențonarea taxei de salubrizare.

Citiți și:

 

Știați că: SUPERCOM a majorat tarifele cu 50% și a redus frecvența de colectare la câteva luni după licitație? Acum, compania prietenă cu PSD amenință cetățenii: dacă NU se colectează selectiv, îi lasă cu gunoiu-n poartă!

4 comments

 1. Rusine sa va fie cu pomenile voastre.
  Cand o sa aveti o judecata corecta? Cu acei bani puteati face ceva pentru oras pentru a merge inainte.

 2. Domnule Ion , ne cred, dar nu suntem.
  Nu mai vizionam teatrul asta ieftin.
  Vrea sa puna mana pe judet si prin mascariciu asta si pe primarie.
  Sper sa nu mai auzim de ei in veci

 3. Balan Marius- contribuabil

  Populimea si prostimea iarasi a fost pacalita. Citesc pe alte onlinuri cum incep sa curga osanalele de la cei saraci cu duhul. Suntem in precampanie electorala si PSD are lectiile bine studiate. Cand vrei sa aduci notorietate unui candidat din acelasi partid fix asa procedezi. Exact ca si in CEX-urile lor, unul se face ca se opune, altul regrupeaza fortele si se da ok-ul. Acuma jocurile fiind facute ,amintesc doar ca cei mai multi nu stiu semnificatia masurii de SUBVENTIONARE. Adica fraierii cred ca primesc un cadou nesperat, in schimb masura este platita tot de ei in alta forma. In loc de investitii, dezvoltare o tot amanam prin subventionare pana se gata si asta. Batem pasul pe loc de 30 de ani. Asta este concluzia tovarasi pensionari si asistati . Intre timp istetimea si seriozitatea pleaca mancand pamantul din aceasta tara. Noi ramanem cu politrucii, pe care-i platim al dracului de bine .

 4. Da, ne-am prins!!!! Clar că strategia „marelui deștept”, (că celalalt e clovnul), e să ne prostească din nou. Ce bine de noi că ne subvenționează din banii noștri firma „prietenă” care ne-a lăsat orașul plin de gunoi. Cât de prosti ne credeți? Până când, nemernicilor???

error: Content is protected !!