Vreme rea în zona montană a județului. Gospodării inundate la Rodna, drum blocat de aluviuni la Valea Vinului

În după-amiaza zilei de duminică, mai multe localități din zona montană a județului Bistrița-Năsăud s-au aflat sub avertizări de vreme rea.

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență a transmis mesaje Ro-Alert populației din orașul Sângeorz-Băi și din comunele Rodna, Maieru, Feldru, Ilva Mică și Șanț. Pentru aceste zone au fost emise avertizări cod portocaliu și cod roșu de averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină.

Furtuna care s-a abătut asupra acestor zone ale județului Bistrița-Năsăud a provocat și probleme.

Spre exemplu, în comuna Rodna au fost inundate șase gospodării (beciuri și curți), la fața locului intervenind două echipaje de pompieri militari de la Secția de Pompieri Năsăud și Stația de Pompieri Sângeorz-Băi, cu două motopompe, precum și Comitetul Local pentru Situații de Urgență Rodna.

De asemenea, un drum care leagă Rodna de Valea Vinului a fost blocat de aluviuni, pentru degajarea acestuia intervenind pompierii de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rodna, cu un buldoexcavator.

Asociația Meteo.BN precizează că aceste fenomene de instabilitate din zona de munte a județului sunt de scurtă durată.

Pe de altă parte, Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de căldură și disconfort termic ridicat, valabilă pe parcursul zilelor de duminică şi luni în toată ţara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!