Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistrița-Năsăud cumpără rechizite şcolare pentru elevii din învăţământul preuniversitar din judeţ care provin din familii cu venituri modeste, procedura de achiziție fiind în plină desfășurare.
Valoarea estimată a contractului este de circa 67.000 de lei, banii fiind asigurați de la bugetul de stat.
Astfel, vor fi achiziționate cinci tipuri de pachete cu rechizite școlare pentru elevii din clasele 0 – VIII.
În anul şcolar 2021 – 2022, valoarea maximă a fiecărui pachet de rechizite şcolare este de 25 lei (TVA inclus)/ pachet/elev din învăţământul primar şi 30 lei (TVA inclus)/pachet /elev din învăţământul gimnazial.
Pentru clasa pregătitoare, pachetul va conține:
Pentru clasa I, pachetul va conţine:
Pentru clasele a II-a, a III-a și a IV-a, pachetul va conține:
Pentru clasele a V-a, a VI-a și a VII-a, pachetul va conține:
Pentru elevii din clasa a VIII-a, pachetul va conține:
Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistrița-Năsăud invită companiile interesate să participe la procedura de achiziție să depună oferte, termenul-limită fiind 6 octombrie. Compania desemnată câștigătoare va trebui să livreze pachetele cu rechizite până la data de 29 octombrie.
Potrivit directorului adjunct al IȘJ Bistrița-Năsăud, Zoltan Deak, de astfel de pachete vor putea beneficia doar elevii din învățământul de stat, primar și gimnazial, cursuri de zi, care se află în întreținerea unor familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe țară.
La stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizații de șomaj, creanțe legale, convenții civile de întreținere aflate în executare, indemnizații cu caracter permanent, alocații de stat pentru copii, alocații de întreținere pentru copiii încredințați sau dați în plasament, burse pentru elevi și studenți, acordate în condițiile legii. Dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spații locative sau alte bunuri mobile sau imobile, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau in considerare și arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de acestea.
Zoltan Deak a mai precizat că la nivelul județului Bistrița-Năsăud există un număr total de circa 4.900 de elevi care provin din această categorie vulnerabilă. Numărul pachetelor pe care IȘJ Bistrița-Năsăud intenționează să le cumpere este mai mic decât cel al elevilor întrucât instituția mai are pe stoc rechizite achiziționate anii trecuți și care nu au mai fost distribuite pentru că elevii nu au mai făcut dovada faptului că provin din familii cu venituri modeste.