Ionuț Simionca, secretarul general al Partidului Mişcarea Populară şi preşedinte al filialei PMP Bistriţa-Năsăud, se află pe locul doi pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare.
”Le mulțumesc colegilor mei din PMP pentru susținerea candidaturii mele la alegerile europarlamentare. Am încredere că, în echipa Alianței Dreapta Unită, vom oferi românilor o alternativă solidă și sănătoasă la actuala Putere”, a precizat candidatul PMP.
Între anii 2016 – 2020, Ionuț Simionca a ocupat și un fotoliu de deputat în Parlamentul României, funcție din care a inițiat câteva legi importante din România, cum ar fi și Legea nr. 264/2020 pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului” şi legea privind instalarea barierelor la trecerea la nivel cu cale ferată, lege care salvează vieţi.
Lista PMP pentru alegerile europarlamentare este deschisă de Eugen Tomac, președintele PMP. Acesta va ocupa locul 3 pe lista comună a Alianței Dreapta Unită, alături de membri ai USR și Forța Dreptei.
Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, şi-a anunţat duminică programul electoral pentru alegerile europarlamentare, care include 12 priorităţi.
Dintre acestea, pe primul loc se află susţinerea aderării României la Schengen, menţionându-se că Guvernarea PSD-PNL „a obţinut un eşec” din acest punct de vedere şi că România nu va fi cu adevărat parte a zonei Schengen decât atunci când va intra şi cu frontierele terestre.
”Vom întreţine contacte cu preşedinţiile Consiliului UE, dar şi cu partidele şi liderii guvernamentali din ţările care se opun aderării României la Schengen. Vom comunica direct cu cetăţenii ţărilor respective despre drepturile României şi avantajele comune ale apartenenţei României la Schengen. Vom promova insistent şi regulat pe toate canalele disponibile, şedinţe de plen, vizite oficiale, conferinţe, presă europeană, rapoarte reale ce arată atât situaţia la zi, cât şi efectele neapartenenţei României la zona Schengen”, prevede programul electoral.
Printre priorităţile Dreptei Unite se află un „trai european” pentru români, care implică stabilitate economică prin trecerea la Euro, prosperitate prin industrializare, comerţ şi inovare, continuarea reformei statului şi a luptei anticorupţie, democraţie, drepturi fundamentale şi stat de drept – apărarea Uniuni „împotriva derapajelor iliberale” „chiar din România”, Sănătate şi Educaţie pentru români la standarde europene. Programul mai cuprinde, la acest capitol, fonduri UE pentru modernizarea României, cheltuite „mai eficient şi cu impact mai mare”, agricultură şi clasa de mijloc din rural – finanţare pentru fermele de familie la nivel european, unirea cu Moldova în Uniunea Europeană, asumarea rolului de „ţară mare” prin contribuţia României la reforma UE, apărarea drepturilor românilor lucrători în Europa la venituri şi pensii decente. Programul alianţei mai vizează o Europă prosperă cu un mediu curat, precum şi armate europene „mai bine integrate în NATO şi mai bine pregătite”, care să răspundă împreună provocărilor.