Încă patru medii de 10 la Bacalaureat în Bistrița-Năsăud, după contestații

Ministerul Educației a publicat vineri, 12 iulie, rezultatele finale, după contestații, ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, după soluționarea contestațiilor, au mai fost înregistrate încă 4 medii de 10 la acest examen.

Potrivit datelor publicate de Ministerul Educației, au mai obținut medii de 10 patru absolvenți de liceu proveniți de la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud, și Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” Sângeorz-Băi.

În ceea ce privește Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, conducerea unității de învățământ a anunțat că, pe lângă absolventa de 10 Diana Timiș, în urma contestațiilor a mai obținut această medie și tânăra Iris Maria Zsigmond.

A doua minune a noastră de 10. Iris Maria Zsigmond a absolvit clasele V-XII cu 10 pe linie, a fost șefa de promoție a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița și la finalul clasei a VIII-a, și la finalul clasei a XII-a, olimpică la „Lectura ca abilitate de viață”, absolventă a clasei cu predare în limba minorității germane. O tânără responsabilă, inteligentă și curajoasă. Felicitări, Iris! 10 absolut, alături de Diana Timis”, a transmis conducerea CNLR Bistrița.

De asemenea, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud a anunțat că, în urma contestațiilor, absolventa Sofia Rus a obținut media 10.

”Un 10 perfect la BAC 2024! Sofia Rus a absolvit clasele IX-XII cu 10 pe linie și a fost șefă de promoție a Colegiului Național George Coșbuc. Olimpică la limba română, limba franceză și istorie, absolventă noastră a reușit să obțină media 10 la examenul de Bacalaureat. Inteligentă, ambițioasă, mereu cu zâmbetul pe buze, responsabilă, Sofia ne-a mărturisit: „Am obținut cu ajutorul lui Dumnezeu acest rezultat care încununează toată munca depusă în anii de liceu. Vreau să le mulțumesc în primul rând părinților mei care mi-au fost mereu alături. De asemenea, sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul tuturor profesorilor care m-au îndrumat de-a lungul liceului. Cu siguranță acest rezultat se datorează în mare măsură muncii și dedicării dumnealor.” Felicitări, Sofia! Felicitări și cadrelor didactice de la CNGC!”, a transmis conducerea Colegiului Național ”George Coșbuc” Năsăud.

La Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” Sângeorz-Băi a obținut media 10, după contestații, absolventa Andreea-Nicoleta Pui, iar la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița a obținut aceeași medie absolventa Miruna Chișbora.

Reamintim că înainte de depunerea contestațiilor, în județ a fost înregistrată o singură medie de 10 la sesiunea iunie – iulie 2024 a examenului de Bacalaureat, aceasta fiind obținută de Diana Timiș, absolvență a Colegiului Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița. După contestații, numărul mediilor de 10 obținute de absolvenți de liceu din Bistrița-Năsăud a urcat la 5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!