Strada Barbu Lăutaru se află în zona Sălii Polivalente și asigură tranzitul mașinilor înspre zona Centrală. Exact acum 1 an, Primăria Bistrița a demarat lucrările de modernizare: bordurile au fost înlocuite cu altele noi, după care strada a fost reabilitată. După schimbarea bordurilor, s-a turnat un nou strat de asfalt pe trotuare și pe carosabil, după care s-au trasat marcajele rutiere.
Lucrările din 2017 s-au realizat execrabil, motiv pentru care strada a fost spartă la câteva săptămâni după asfaltare și reparată din nou, pe alocuri. În 2018, Primăria Bistrița modernizează a 3-a oară strada Barbu Lăutaru și în acest weekend au tras încă un strat de asfalt din bordură în bordură.
Au asfaltat la comandă, ca pe vremea lui Ceușescu… deoarece se apropia Campionatul Mondial de Culturism! De-aia strada s-a crăpat la câteva zile iar acum se asfaltează din nou!
Asfaltul s-a fisurat și decopertat deoarece a fost turnat în octombrie 2017, când au fost zile friguroase și ploioase. Asta deoarece se apropia Campionatul Mondial de Culturism și ordinul din primărie a fost ca strada să fie asfaltată în regim de urgență.
În 2017, lucrările de modernizare a străzii Barbu Lăutaru au costat 49.000 de lei, după care Primăria Bistrița a mobilizat din nou oameni și utilaje pentru a remedia zonele unde au apărut fisuri.
Direcția de Servicii Publice SPARGE peste 30 de MILIOANE de lei pe an ( 8 milioane de euro)! Deși au utilaje moderne fac cele mai proaste lucrări posibile și cheltuie 20% din bugetul Bistriței!
O mică parte a serviciilor DSP sunt externalizate iar marea problemă a acestei direcții o reprezintă calitatea lucrărilor executate. În fiecare an, parcul-auto al Direcției de Servicii Publice se reînnoiește, însă fără a se vedea o creștere calitativă. În cele 3 mandate ale lui Ovidiu Crețu, s-au cumpărat: tractoare, bascule, autogreder, cilindrii compactori, camion cu platformă de tractări-auto, mașină de finisat asfalt.
Salarii MAJORATE, utilaje moderne și lucrări de proastă-calitate!
Direcția de Servicii Publice are cheltuieli de personal estimate pe 2017 la 9.1 milioane de lei, dar în urma majorărilor din vară, veniturile angajaților au crescut și implicit și cheltuielile acestei Direcții. La aceste cheltuieli se aduagă cheltuieli de de funcționare, cu mteriile-prime etc. De aceea, DSP-ul este cea mai mare gaură-neagră și cheltuie peste 20% din bugetul local.
CLICK să vedeți organigrama DSP-ului
Direcția se subordonează Consiliului Local și apoi primarului municipiului, care l-a desemnat pe Cristian Niculae să se ocupe de verificare. Până acum, proasta-salarizare făcea ca muncitorii cu experiență să plece în mediul privat, iar DSP-ul să lucreze cu o organigramă stufoasă de oameni slab-pregătiți și prost-coordonați. Mai grav este că nimeni nu răspunde de calitatea lucrărilor și nici de banii care se risipesc datorită incompetenței.
Ce salarii sunt la DSP!
DSP -ul are un director, în persoana lui Ioan Crețiu care are în subordine aproximativ 250 de angajați. Funcționarii publici cu studii superioare care fac parte din organigramă ajung la salarii care depășesc 4.000 de lei. Ioan Crețiu are 10.000 de lei pe lună, un șef de atelier are 5.000 de lei, un maistru (șef formație) are 3.600 de lei iar un muncitor necalificat are 2.000 de lei. Cu toate că s-au cumpărat utilaje moderne și salariile s-au majorat, (in)eficiența este aceeași ca înainte și marea problemă o reprezintă calitatea lucrărilor, dar și faptul că NU răspunde absolut nimeni de risipirea banului public.
Faptul că o stradă din centrul Bistriței este asfaltată a 3-a oară într-un singur an demonstrează ineficiența acestei direcții care cheltuie 20% din bugetul local și reprezintă o sfidare la adresa cetățenilor municipiului, sătui de lucrări de proastă-calitate finanțate din banii de impozite și taxe.