Radu Moldovan alături de Daniel Suicu și întreaga pleiadă de PSD – iști au prezentat câteva desene și schițe a unui așa-zis Complex Polivalent, ce ar urma să se realizeze în zona pârtiei de schi. Finanțarea ar trebui să se realizeze din bani guvernamentali, respectiv prin Compania Națională de Investiții!
Din bani guvernamentali, PSD-iștii au început o serie de proiecte prin care speră șă-și atragă capital electoral, proiecte care NU au finanțare asigurată!
- Colegiul Rebreanu – lucrări de 10 MILIOANE de euro, în faza de licitație – finanțare PROMISĂ prin Compania Națională de Investiții!
- Sala Polivalentă din Wonderland – licitație câștigată de o ascociere de firme. Lucrări de 20 de MILIOANE de euro. Finanțare PROMISĂ prin CNI.
- Drumul de acces în Wonderland, proiect finanțat prin PNDL, având valoarea totală de peste 27 milioane lei și o perioadă de finalizare a lucrărilor de 24 de luni.
Turc NU are el putere, dar își dă cu părerea! Guvernul Orban va decide în privința obiectivelor ce pot fi finanțate din bani guvernamentali!
Ioan Turc a făcut câteva declarații în privința obiectivelor prezentate de PSD-iști ca fiind mari realizări și s-a bâjbâit în privința Sălii Polivalente din Wonderland, proiect de 20 MILIOANE de euro
Reporter: – Ar fi o prioritate o Sală Polivalentă finanțată prin Compania Națională pentru Bistrița?
Ioan Turc: – Vom studia acest lucru, dar eu vreau să fiu bine înțeles… desene cum ne-a arătat domnul viceprimar Niculae că face Cartierul Tinerilor în Livezi, stadioane, Săli Polivalente,repet, plantații de portocali pe care ni le arată cei de la PSD, în faza de planșe, de desene pe Pădurea din Cocoș…. iertați-mă , dar despre ce discutăm?
„Din punctul meu de vedere, cea mai potrivită locație este actuala locație. ” – a completat președintele PNL.
Planșe NU înseamnă Polivalentă! PSD-iștii au semnat un contract și cine va să vie… să se descurce cu FINANȚAREA!
Contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane euro), bani de la Guvern. Proiectarea și lucrările vor fi realizate de asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș, declarată câștigătoare în urma licitației. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) prin Compania Națională de Investiții (CNI).
PSD-iștii au pierdut bani europeni pentru reabilitarea Colegiului Rebreanu, corpul A!
Colegiul Rebreanu – pentru care s-a ratat finanțarea europeană, deși PSD avea toate pârghiile posibile: Guvern, Parlament, Comisar European. Corina Crețu a desființat mitul potrivit căruia ghidul solicitantului impune condiții imposibile. Fost comisar european a spus la Bistrița clar: ghidurile solicitantului au fost concepute în Guvernare PSD, motiv pentru care 80% din fondurile europene rămân la Bruxelles.
Licitația privind modernizarea Colegiului Rebreanu este în desfășurare. Lucrările sunt estimate la 10 MILIOANE de euro!
Stada Ghinzii-n șantier e studioul-foto a lui Niculae! Alt proiect numa’ bun ca alții să găsească banii!
Drumul de acces și utilitățile către Wonderland – proiect care-a început deja și e finanțat prin PNDL! Proiectul este finanțat prin PNDL, având valoarea totală de peste 27 milioane lei și o perioadă de finalizare a lucrărilor de 24 de luni.
Cine-i de vină: cine PROMITE sau cine EXPLICĂ? Asta-i întrebarea de campanie!
PSD va forța nota încercând să pună-n cârca PNL-iștilor finanțarea acestor 3 obiective: Sala Polivalentă, Colegiul Rebreanu și Drumul spre Wonderland. Cu-adevărat, semnarea contractelor a avut loc în Guvernare PSD, dar modul în care au fost prezentate și faptul că finanțarea NU a fost asigurată (cum s-ar fi întâmplat în cazul finanțărilor europene) are un specific propagandistic și populist… În campania pentru locale va fi interesant modul în care PNL-iștii vor încerca să explice prioritizarea investițiilor, care din start ar exclude Sala Polivalentă.
Citiți și:
Motto:
„Parcul sportiv nu servește spectacolismului ci este școala adevărateii educatii fizice. Nu este un stadion unde 22 fac sport și 22000 privesc, ci vrea să inverseze aceste cifre, ca 22000 să facă exercitii și 22 să privească”.
(Iuliu Hatieganu, în cuvinte întelepte)
Problema insuficientei locurilor de parcare in zona stadionului din parcul Municipal este una falsa, deoarece spectatorii ajung aici foarte usor pe jos. Chiar si marirea numarului de locuri de parcare ar fi posibila prin trecerea circulatiei auto pe malul stang al râului Bistrita, prin amenajarea si asfaltarea strazii Codrisor cel putin pe portiunea dintre Podul Budacului si spatele stadionului . Pentru asta ar fi necesara construirea unui pod peste râul Bistrita prin fata fostei uzine electrice, la care sa fie racordata strada Parcului printr-o prelungire a strazii Vasile Conta printre sediile Electrica si Aquabis. Podul respectiv ar putea fi denumit „Podul Morii” amintind de Piata Morii din apropiere dar si de una din fostele mori de apa existente in trecut in zona respectiva. Odata cu amenajarea strazii Codrisor s-ar putea obtine si un numar mare de locuri de parcare la poalele padurii. De aceea, mai important decat mutarea stadionului, edilii s-ar putea ocupa ca Bistrita sa aiba din nou o echipa de fotbal performanta. Prin urmare, stadionul trebuie sa ramana pe locul lui pentru si a fi usor accesibil publicului spectator. In toate marile orase, stadionul se afla in apropiere de zona centrala , astfel incat oamenii sa se poata deplasa usor la diferite evenimente sportive sau culturale organizate acolo. De aceea, National Arena din Bucuresti, Cluj Arena din Cluj sau Ion Oblemenco din Craiova, au fost reconstruite pe locul vechilor stadioane. Chiar si celebrul San Siro, stadion construit în 1926, a carui denumire oficiala este Stadio Giuseppe Meazza, pe care joacă rivalele Inter Milano și AC Milan ar putea fi demolat, conform DigiSport. Autoritățile din Milano și-ar dori, însă, restaurarea stadionului San Siro. Rămâne, așadar, ca cele două cluburi să demonstreze că această investiție masivă este benefică.
Stadionul si sala polivalenta trebuie sa ramana in oras unde spectatorii pot ajunge in numar mare chiar pe jos. Ba mai mult sala polivalenta, destinata pentru a găzdui cele mai variate evenimente, de la sporturi de contact (judo, box, arte marțiale etc) la gimnastică, hochei, tenis și alte sporturi de echipă (baschet, handbal, volei etc) până la evenimente culturale, corporatiste, conferințe sau concerte, de ce s-o faci la dracu-n praznic, pe pasunea din Unirea in loc sa o faci in oras. Spre exemplu, un loc potrivit pentru Sala Polivalenta ar putea fi langa Jandarmerie, pe locul fostului Proditerm, unde primaria dispune de 3 ha, dezvoltand astfel un punct de atractie intr-o zona destul de centrala a orasului. De altfel, cu cativa ani in urma, primarul Cretu spunea ca vrea sa conserve cosul de fum de la fosta centrala termica zonala PRODITERM, insa nu stie ce s-ar putea face in „turnul” respectiv. Una din posibilitati ar fi amenajarea unui „TURN DE PARASUTISM”, dupa modelul celor existente in orasele Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Iași, Ploiești și Suceava.
Nimeni nu spune sa nu se amenajeze un complex sportiv si in Unirea, insa fara desfiintarea stadionului din Parcul Municipal, cu care bistritenii nu sunt de acord. Complexul sportiv din Unirea ar trebui sa includa doar terenuri si dotari pentru practicarea sportului de mase si sa fie amenajat dupa modelul Parcului sportiv „Iuliu Hatieganu” din Cluj.