Ai nevoie de servicii de urbanism? Acum poți să le ceri on-line!

Acestea sunt puse la dispoziția cetățenilor de primărie pe site-ul https://www.primariabistrita.ro/ accesând meniul Servicii on-line sau direct la adresa https://www.e-bistrita.ro/cetatean-login.

Cele 6 aplicații online pentru depunerea cererilor sau a altor documente în vederea soluționării unor probleme din domeniul urbanism (aplicații ce vor funcționa integrat cu aplicațiile interne existente, utilizate de Arhitectul Șef și Serviciul de Urbanism Bistrița) sunt următoarele:

1. Depunerea documentației pentru eliberarea certificatelor de urbanism și calcului, respectiv plata taxelor aferente eliberării certificatelor de urbanism.

2. Depunerea documentației pentru prelungirea valabilității certificatelor de urbanism.

3. Înștiințarea începerii lucrărilor de construcție / desființare.

4. Înștiințarea finalizării lucrărilor de construcție / desființare.

5. Obținerea certificatelor de nomenclatură stradală.

6. Publicarea on-line a listei Autorizațiilor de construire / desființare și listei certificatelor de urbanism emise.

Trebuie menționat că în relația cu cetățeanul, platforma va folosi tehnologia de transmitere de mesaje text pe telefon (SMS) în vederea înștiințării cetățeanului cu privire la confirmări de înregistrare, încadrarea în anumite termene și transmiterii de avertismente cu privire la depășirea unor termene.

Aceste servicii sunt posibile prin implementarea de către municipiul Bistrița a proiectului “Implementarea de proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivelul municipiului Bistrița în domenii de activitate cu competență partajată asistență socială și urbanism”, cod SIPOCA 1231, MySMIS 154519, realizat în baza contractului de finanțare 739/16.06.2022.

Obiectivul general al proiectului constă în furnizarea de servicii mai bune într-un mod mai eficient și orientat către cetățeni prin utilizarea tehnologiei digitale și a inteligenței artificiale în domeniul urbanismului și al asistentei sociale.

Valoarea totală a proiectului este de 1.951.913,88lei, din care: 1.912.875,59 lei  valoarea eligibilă  nerambursabilă (1.659.126,80 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din FSE și 253.748,79 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național) şi 39.038,29lei contribuția proprie.

Data de începere a proiectului a fost 16.06.2022 iar data estimată de finalizare este 31.12.2023,  durata de implementare fiind de 18 de luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!