Aquabis continuă lucrările pe strada Sucevei. ”Pentru a putea furniza locatarilor apă potabilă, am luat decizia de a lucra concomitent la ambele conducte”

Compania Aquabis continuă lucrările pe strada Sucevei, unde, din cauza avariilor în lanț apărute în ultimele zile la rețeaua de distribuție a apei potabile, s-a luat decizia de a înlocui integral conducta de apă.

Așa cum am anunțat zilele trecute, în data de 11 mai 2022 am început execuția lucrării de reabilitare a străzii Sucevei prin introducerea unei conducte noi de furnizare a apei potabile. Pentru a putea furniza locatarilor din zonă apă potabilă pe parcursul executării lucrărilor, am luat decizia de a lucra concomitent la ambele conducte: pe de o parte la remedierea eventualelor avarii care apar pe conducta veche de pe care imobilele vor fi alimentate cu apă și, în paralel, la integrarea noii conducte. În aceste conditii, dacă apar noi avarii pe rețeaua veche de distribuție a apei, până la finalizarea lucrărilor de reabilitare, vom fi nevoiți să recurgem la sistarea temporară a apei. În tot acest timp, cisterna cu apa potabilă va sta la dispoziția locatarilor”, se arată într-un comunicat al Aquabis.

Vineri dimineața, furnizarea apei a fost din nou sistată din cauza unei avarii apărute pe vechea conductă. Echipele Aquabis continuă intervențiile pentru a remedia avaria și a relua furnizarea apei.

Problemele pe strada Sucevei au început în urmă cu aproximativ o săptămână, la data de 7 mai, când a apărut prima avarie la un branșament. Ulterior, în fiecare zi au apărut noi avarii, spre disperarea locatarilor blocurilor din zonă care au rămas fără apă la robinet.

error: Content is protected !!