O inițiativă legislativă a deputatului PSD Bogdan Ivan, care presupune un sprijin consistent pentru producătorii locali, a obţinut aviz favorabil din partea Comisiei de administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților. Este vorba despre inițiativa privind lanțul scurt de aprovizionare cu produse alimentare.
Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, Simona Bucura-Oprescu, cu prilejul unui vizite de lucru în județul Bistrița-Năsăud.
”Îl felicit pe Bogdan Ivan fiindcă astăzi a primit un aviz favorabil pentru un proiect extrem de important pentru România, care preia directiva europeană ”De la producător la furculiță”. Este un proiect de lege care se adresează instituțiilor publice. Acestea să ia alimente de la producători locali. Eu consider că acest proiect este foarte important și pentru consumatori. Este important să consumăm produse proaspete, de bună calitate, românești”, a spus Simona Bucura-Oprescu.
Deputatul PSD Bogdan Ivan a mulțumit colegilor din Camera Deputaților pentru susținerea inițiativei.
”Le mulţumesc colegilor pentru sprijinul acordat pentru un proiect de lege pe care l-am iniţiat și care presupune un sprijin consistent pentru producătorii locali, un sprijin consistent pentru capitalul românesc. Este vorba despre inițiativa privind lanţul scurt de aprovizionare, care a primit astăzi un aviz favorabil. În Bistriţa-Năsăud avem foarte mulţi producători locali, oameni gospodari care ştiu să producă produse foarte bune şi prin acest proiect de lege vor fi sprijiniţi pentru a-şi vinde produsele în tot ceea ce înseamnă zona publică, de la şcoli, grădiniţe, spitale şi unităţi militare”, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Bogdan Ivan.
Potrivit Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, lanțurile scurte de aprovizionare cu alimente înseamnă vânzarea de la un fermier la un consumator prin implicarea unui număr cât mai redus de intermediari. Conceptul este deja unul de succes în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană și, în ultima perioadă, se bucură de atenție sporită și în România, atât în rândul fermierilor, cât și al consumatorilor.