Au semnat înfrățirea cu evreii din Rehovot! Crețu: „vom face şi noi o modernizare pe zona de taxe şi impozite „! Primarul israelian aberează: „Bistriţa este considerat unul dintre oraşele puternic industrializate din România” Ce NU știe primarul-evreu: 90% din așa-zisa industrie a Bistriței înseamnă „Leoni!”

Primarul evreu Rahamim Malul şi Ovidiu Teodor Creţu au semnat înţelegerea de Cooperare între Municipiul Rehovot (Israel) şi Municipiul Bistriţa (România).

„Profit de această ocazie pentru a vă felicita pentru modul în care arată şi este administrat oraşul Rehovot. În vizita făcută acolo am văzut lucruri interesante care pot fi aplicate şi la noi. Pentru că schimbul de experienţă este ceva concret, am fost impresionat de modul în care este organizată relaţia cu cetăţenii, în zona destinată impozitelor şi taxelor, astfel că vom face şi noi o modernizare pe zona de taxe şi impozite”, a spus primarul oraşului gazdă, Ovidiu Teodor Creţu.

La Taxe și Impozite abia începând cu 2017, cetățenii pot efectua plăi cu cardul. Până acum NU exista această opțiune și plata se putea face doar cash. Direcția funcționează într-o clădire improprie iar orarul de funcționare este total-inadecvat: de luni până miercuri se lucrează cu publicul până la ora 14, iar vineri până la 12. Doar joia se lucrează până la ora 18.

 

RHV 1

„Vizita din Bistriţa a avut mare succes, am cunoscut oameni noi. Cu mare bucurie am venit să învăţăm şi noi. Bistriţa este considerat unul dintre oraşele puternic industrializate din România. Înfrăţirea trebuie să aducă lucruri notabile între cele două oraşe, trebuie să învăţăm unii de la alţii”, a subliniat primarul oraşului Rehovot, Rahamim Malul.

 

 

 

 

Ce NU știe primarul-evreu: 90% din așa-zisa industrie a Bistriței înseamnă Leoni

 

Ca număr de angajați, în mediul privat conduce compania Leoni cu aproximativ 8.000 de angajați, urmează RAAL, care are aproximativ 1.800 de angajați și Comelf cu aprox. 1.100 de posturi. Rombat are aproximativ 700 de angajați iar Teraplast are aproximativ 350 de posturi.  Parcul Industrial Sud este în continuare ne-funcțional și este criză de personal calificat pe toate domeniile.

Fabricile comuniste din Zona Industrială sunt inexistente:  Fabrica de Sticlă, Turnătoria, Teracota, MOPAL, Filatura au dispărut demult și halele sunt scoase la licitație sau date la închiriat ca depozite. În Bistrița există producție în domeniul maselor plastice (TerraPlast, ElectroPlast, a cablajelor IPROEB, Comelf (producție utilaje și echipamente) și acumulatori auto (Rombat).

Având în prezent peste 100.000 de locuitori, oraşul Rehovot a fost fondat în anul 1890 şi este situat în centrul statului Israel. Rehovot se mândreşte, printre altele, cu un sistem de învăţământ excelent, instituţii medicale renumite nu doar în Israel, dar şi cu Institutul de ştiinţă Weizmann, fondat în anul 1934 şi considerat unul dintre cele mai prestigioase centre de cercetare din întreaga lume.

error: Content is protected !!