Consiliul Județean a alocat peste 1 MILION de euro (5.4 milioane de lei +TVA) pentru realizarea unui sediu nou pe strada Păcii, în care să funcționeze ADI Deșeuri + ADI Apă-Canal!
Adunarea de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri este o entitate ce supervizează gestionarea deșeurilor din județ. Este formată din primarii tuturor localităților din județ, din președintele Consiliului Județean și aparatul tehnic.
A.D.I apă-canal funcționează pe aceleași principii ca și ADI Deșeuri și se ocupă de implementare master-planului de apă-canal.
Banii de funcționare sunt asigurați din contribuția OBLIGATORIE a primăriilor-componente.
Sediu de 1 MILION de euro pentru cele 2 ADI-uri (Deșeuri și Canal) unde s-au refugiat PSD – iștii „de protocol!”
Din excedentul pe 2019, Radu Moldovan a demarat o investiție ce prevede realizarea unei clădiri de birouri pentru ADI Deșeuri și ADI Apă-Canal. Clădirea costă peste 1 MILION de euro, iar finanțarea este asigurată integral din banii județului. Clădirea modernă se va construi pe același teren, de pe strada Păcii.
Sediul A.D.I Deșeuri este pe strada Păcii, iar directorul executiv este Pavel Plăian, un absolvent de Teologie și Drept, numit director de către Radu Moldovan.
Birouri MODERNE și condiții de LUX pentru bugetarii-PSD-iști!
Proiectul prevede realizarea de spații birouri P + 2 etaje suprafață de 200 de metri pătrați/etaj. Se vor amenaja 11 birouri /etaj cu suprafață de la 9 mp – 21 mp , sală de ședințe , secretariat, birou directorial.
Licitația este în desfășurare iar bugetul investiției este asigurat INTEGRAL din fondurile Consiliului Județean.
ADI Apă- Canal funcționează într-o clădire situată în spatele Consiliului Județean (la garaje)! Se vor muta laolaltă cu colegi de la ADI Deșeuri, în clădirea de 1 MILION de euro!
A.D.I apă-canal este condusă de Răzvan Grec, entitate care funcționează pe aceleași principii ca și ADI Deșeuri. Sunt finanțați din contribuțiile lunare ale primăriilor și gestionează master-planul de apă canal, proiect care prevede modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în toate comunele din județ.
Etapa 2-a a master-planului de apă-canal este estimată la 230 de MILIOANE de euro este în stand-by și în cele 2 mandate de președinte, Radu Moldovan NU a reușit să demareze acest mega-proiect.
3 MILIOANE de lei este bugetul de cheltuieli al ADI Apă-Canal , din care 450.000 de lei reprezintă cheltuielile salariale cu cei 10 angajați.
ADI Deșeuri și ADI Apă-Canal, cuibușorul unde s-au refugiat PSD-iștii de protocol!
De managementul deșeurilor se ocupă ADI Deșeuri, entitate finanțată din bani publici prin contribuția primăriilor și a Consiliului Județean. Practic, aparatul tehnic se ocupă de bunul-mers al Asociației: documentații, contracte, punere în aplicare Hotărâri ale Adunării Generale etc.
Organigramele ADI Apă Canal și ADI Deșeuri au câte 10 angajați/fieacare: 1 director executiv, juriști, contabili,referenți, așa-ziși experți etc.
Din cele două entități fac parte membrii de partid, consilieri locali ai PSD, majoritatea fără nicio pregătire în gestionarea unor proiecte de anvergură.
Adunarea Generală este organul de conducere al Asociației, format din toți reprezentanții desemnați de către părți, care vor fi primarii unităților administrativ-teritoriale și presedintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, sau delegații acestora împuterniciți să reprezinte acest scop la o întâlnire a Adunării Generale.
Doar 30 de zile la dispoziție pentru licitația de 1 MILION de euro!
Licitația pentru sediul de 1 MILION de euro a fost urcată pe SICAP în 31 decembrie și momentan este în desfășurare. Firmele interesate pot depune oferte până în 3 februarie. Va fi selectată firma care va avea cel mai bun raport preț-calitate. Total valoare estimată achiziţie 5.416.822,81 lei fără TVA. (1.4 MILIOANE de euro cu tot cu TVA. Durata de realizare: 2 ani!
ADI Deșeuri și ADI Apă-Canal beneficiază de bani publici pentru funcționare (salarii, mașini de serviciu, voucehre de vacanță) dar cu toate astea rolul lor este mai mult decorativ, deoarece sunt probleme grave pe cele 2 proiecte majore: managementul deșeurilor (nefuncțional în parametrii contractați) și managementul master-planului de apă-canal de 230 de MILIOANE de euro (etapa a 2-a încă neimplementată, deși Radu Moldovan a avut la dispoziție 2 mandate de președinte la CJ și toate pârghiile posibile la nivel guvernamental).
Citiți și: