Centrul Legacy de la Băile Figa, în finala competiţiei New European Bauhaus a Comisiei Europene

Centrul Recreativ Legacy de la Băile Figa se numără printre finaliștii competiţiei New European Bauhaus (NEB) a Comisiei Europeane, a anunțat miercuri primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Potrivit acestuia, proiectul Primăriei Beclean se numără printre cele 61 de proiecte selectate în finala acestei competiţii, acestea fiind alese dintr-un total de peste 1.450 de aplicaţii depuse de toate statele membre ale Uniunii Europene.

”Comisia Europeană recunoaşte Becleanul ca exemplu de bune practici în rândul Uniunii Europene, oraşul de pe Someş fiind remarcat la cea mai importantă competiţie anuală dedicată proiectelor realizate din fonduri europene. Suntem încântați să anunțăm că proiectul nostru ”Centrul Recreativ Legacy” a fost nominalizat la Premiile New European Bauhaus 2023, în cadrul Componentei A: Campionii «Noului Bauhaus european»” – Categoria 3: ”Prioritizarea locurilor și a persoanelor care au cea mai mare nevoie”, a spus primarul Nicolae Moldovan.

Ca urmare a acestei reuşite, Becleanul este ”Ambasador NEB“, având rolul de a promova şi susţine iniţiativa Noului Bauhaus european.

Suntem onoraţi să fim Ambasadori NEB, dar mai ales pentru că suntem finaliştii celui mai prestigios concurs la nivelul Uniunii Europene. Este o reală recunoaştere a muncii noastre şi un semn de încredere pentru proiectele pe care le pregătim pentru dezvoltarea oraşului Beclean şi pentru binele comunităţii noastră“, a subliniat Nicolae Moldovan, care i-a îndemnat pe locuitorii județului Bistrița-Năsăud să voteze proiectul ajuns în finala acestei competiții.

Nu putem câștiga singuri! Avem nevoie de ajutorul tuturor pentru a face proiectul nostru frumos, durabil și incluziv să strălucească”, a completat Moldovan.

Proiectul Primăriei Beclean poate fi votat pe site-ul AICI, până în data de 24 mai.

Câştigătorii Premiilor NEB 2023 vor fi anunţaţi în cadrul unei ceremonii care va avea loc în perioada 21-22 iunie, la Bruxelles, eveniment la care a fost invitat să participe și primarul Nicolae Moldovan.

Centrul Recreativ Legacy de la Băile Figa a fost inaugurat la mijlocul lunii noiembrie 2022 și a devenit funcțional la data de 1 decembrie 2022. Centrul a fost construit de către Primăria Beclean, prin intermediul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 22,7 milioane lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *