Covor de protecție din cauciuc, în 13 locuri de joacă din Bistrița. Care sunt acestea

FOTO cu caracter ilustrativ

Un proiect de hotărâre care prevede aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici pentru o investiție care vizează turnarea unui covor de protecție din cauciuc în mai multe spații de joacă din Bistrița și localitățile componente se află pe agenda ședinței din luna aprilie a Consiliului Municipal.

”Obiectivul prezentului proiect constă în îmbunătățirea condițiilor de viață și socializare pentru locuitorii din zonele unde se află aceste spații de joacă și zonele limitrofe și crearea unor spații de joacă ce respectă normele de siguranță. Zonele unde se modernizează spațiile de joacă prin turnare covor de cauciuc se află în următoarele locații: Valea Căstăilor, strada Libertății; Aleea Margaretelor, zona bl.2; Aleea Pârâiașului, zona bl. 1 – 2; strada Năsăudului, zona bl. 1 (urmează a fi relocat); strada Dragoș Voda, zona bl. 2; strada Colibiței, zona bl. 28-30; localitatea componentă Sigmir (curtea grădiniței); localitatea componenta Ghinda; Aleea Rotunda, zona bl. 2; Aleea Plopilor, zona bl. 7; strada Romana, zona bl. 2; strada Arțarilor, zona bl. 30 și Parcul Municipal (strada Parcului)”, se arată în proiectul ce va fi analizat de Consiliul Local Bistrița.

În prezent, spațiile de joacă în care urmează a se turna covor de protecție au montate echipamente de joacă și mobilier urban, sunt împrejmuite cu gard realizat cu stâlpi metalici și scândură din lemn, iar suprafața lor este constituită din zone cu iarbă și pietriș.

”Prin proiect se propune reconfigurarea întregului spațiu prin îmbinarea armonioasă a zonelor cu echipamente pentru copii, inclusiv pardoseală de cauciuc, cu zonele de relaxare, socializare sau cu cele de odihnă pentru persoanele care însoțesc copiii. Realizarea lucrărilor este impusă și de existența în acest moment a unor suprafețe de joc inestetice, de accidentările frecvente ce au loc în cadrul locurilor de joacă. Revitalizarea platformelor locurilor de joacă va contribui la păstrarea și îmbunătățirea stării de sănătate a utilizatorilor. Se urmărește stimularea petrecerii a cât mai mult timp în aer liber și promovarea mișcării în rândul copiilor de toate vârstele“, mai precizează municipalitatea.

Valoarea totală a investiției este estimată la circa 2,5 milioane de lei, finanţarea urmând să fie asigurată din fondurile alocate de la bugetul local și din alte fonduri constituite cu această destinație.

Consiliul Local Bistrița va analiza acest proiect în ședința ordinară din data de 27 aprilie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!