Cu 1 MILION de euro, Primăria costruiește un parc de agrement în zona Wonderland! CML a fost singura firmă care a intrat la licitație și a prins contractul din bani europeni!

Primăria Bistrița a accesat un proiect european și va realiza un parc de agrement în zona Wonderland! La licitație s-a prezentat o singură firmă, care a prins contractul la aproximativ 1 MILION de euro, (850.000 de euro + TVA).

Valoarea totala estimata: 4.297.843 + TVA.

Valoarea totala a contractului/lotului: 4.071.872 + TVA

Compania CML Beclean va realiza proiectarea (PT+CS+DE) si executarea lucrarilor pentru obiectivul de investitii:”Amenajare parc in cadrul complexului sportiv si de agrement Unirea-Wonderland”.

Proiectul prevede:

• amenajarea parcului prin modelarea terenului, inclusiv plantarea de arbori și arbuști și crearea de zone cu vegetație specifice orașelor înfrățite cu Bistrița;
• realizarea de alei pietonale și velo, cu obligaţia ca suprafaţa cumulată a acestor obiective, inclusiv dotările cu mobilier urban să nu depăşească 10% din suprafaţa totală a spaţiului verde;
• limitele amenajate vor fi delimitate prin gard de plasă dublat de gard viu;
• crearea de facilități pentru recreere (montare aparate fitness pentru adulți);
• instalare sisteme de supraveghere video a spațiilor amenajate prin proiect;
• sistem de iluminat;
• echipamente ușoare realizate din lemn;
• toalete ecologice performante;
• amfiteatru realizat prin terasarea terenului;
• amplasarea unor bazine subterane pentru colectarea apei din pârâu.

Promisiuni MARI pentru Wonderland!

Administrația PSD investește MASIV în pârtia de schi realizată cu bani din bancă și în 2019 a alocat 800.000 de euro pentru echipamente și lucrări suplimentare.

În zona Wonderland, Primăria Bistrița și Consiliul Județean au lansat o serie de promisiuni: Aquapark (estimat la 8 MILIOANE de euro) , stadion de fotbal, sală polivalentă (obiectiv aflat în licitație), alpine coaster (estimat la 2 MILIOANE de euro). La această oră funcționează pârtia de schi realizată cu bani din bancă (aprox. 7 MILIOANE de euro), un parc de aventură care funcționează doar 2 zile pe an ( a costat 100.000 de lei).

Sursele de finanțare NU au fost identificate pentru principalele obiective promise.

 

Citiți și:

 

Circul de pe lume, la Slătinița: în loc de apă și canalizare, Primăria le face un teren de sport și un parc! Proiectul din bani europeni, estimat la 300.000 de euro a fost scos la licitație!

3 comments

  1. De canalizare si gaz au cetateni nevoie asta e o necesitate si o prioritate santem in 2019 si nu avem conditi decente

  2. Ce tampenie: amenajezi parc in Unirea si lasi in paragina padurea Codrisor care este la doi pasi de buricul targului. Asta pentru ca primarul e suparat ca nu l-am lasat sa faca centura prin padure.

  3. Daca „costruieste „las-sa „costruiasca” !

error: Content is protected !!