Daniel Suciu (PSD) către liberali: ”Nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard?”

Deputatul PSD Daniel Suciu, vicepreședinte al Camerei Deputaților, solicită liberalilor să ia măsuri față de Florin Cîțu, fost președinte al PNL, în urma declarațiilor făcute de acesta în spațiul public.

”Dragi colegi liberali, mulți de bună credință … nu vreți să discutați cu un domn, electron liber, care de atâtea luni doar bagă bățul prin gard, mereu ofuscat, mereu nemulțumit, mereu atoateștiutor? Din moment ce chiar voi i-ați curmat visele de mărire, convinși că drumul alături de el este înfundat și l-ați schimbat din președinte, sper că nu ne cereți nouă să îi mai tolerăm ieșirile deloc principiale și pline de egoism adolescentin. Să ne aducem aminte de miliardele date pe vaccinuri pentru 3 Românii, de 200 miliarde împrumutate, de liberalizarea prețului la energie și atât de multe altele?”, a scris pe Facebook Daniel Suciu.

În ultima perioadă, președintele Senatului, Florin Cîțu, a lansat mai multe acuzații la adresa PSD. Spre exemplu, fostul premier Florin Cîțu a acuzat PSD că, în cele 6 luni de când se află la guvernare, a bulversat întreg sectorul privat.

”În doi ani de zile de guvernare liberală nu s-a vorbit de creșterea taxelor. Din contra, am eliminat suprataxe și supraaccize introduse de PSD în perioada 2017-2019. PSD este la guvernare de 6 luni și întreg sectorul privat este bulversat pentru că nu știe ce taxe noi mai doresc psd-iștii să introducă. Au introdus deja excepțîi care costă bugetul miliarde de lei. Iar piața îi penalizează dur. Deja în 2022 DOAR pe dobânzi s-au dus mai mult de 10 miliarde lei. Să ne spună PSD ce se putea face cu acești bani în loc să crească profiturile băncilor. Și trebuie să clarificăm un lucru. PNL a spus că nu introduce taxe noi și nu crește taxe. Nu este vorba doar de anul acesta. Este vorba de guvernarea PNL. Noi, liberalii, am arătat că putem să aducem venituri la buget și când eliminăm și reducem taxe. Economia liberală este singura soluție pentru a dezvolta România pe termen lung sustenabil. Șmecheria cu nu introducem taxe anul acesta dar modificăm codul fiscal ca să introducem taxe peste 6 luni, nu ține. Programul de guvernare pe care PNL îl susține și pe care noi liberalii l-am votat nu are nimic in el despre taxe noi. Liberalii susțin reformele. Pentru că liberalii se gândesc la România de mâine. Reformele, amânate 30 de ani de clasa politică, sunt acum în PNRR. Le-am introdus acolo anul trecut cu un scop și sunt direct legate de investiții (bani gratis și împrumuturi cu dobânda ZERO). Investițiile și reformele merg împreună. Facem reforma pensiilor, reforma salarizării în sectorul public și reforma în administrație publică și investim 30 de miliarde de euro în economie. It is that simple. Orice politician din cauza căruia nu se fac aceste reforme este susceptibil de subminarea economiei naționale”, a scris Florin Cîţu pe Facebook

https://www.facebook.com/florin.citu/posts/pfbid0Gdr67mfKz2UahpBNSNTdF2oVJNZn8fzjrwF7xyiTvy7N6YhAQPGERPQo1JEVkR6jl

One comment

  1. Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Marcel Ciolacu ori face pe prostul, ori chiar este. Nervozitatea lui Ciolacu pleaca de la apropierea scadentei adoptării noului Cod Fiscal, cu scopul de a ascunde gaura din buget. Modificările la Codul Fiscal ar trebui aprobate în Coaliție până la 1 iulie pentru a putea fi puse în practică de la începutul anului viitor. Trei teme majore au rămas în discuția între PSD, PNL și UDMR: impozitarea marilor companii cu 0,5% din cifra de afaceri, impozitarea pensiilor speciale și supraimpozitarea veniturilor din sistemul bugetar care depășesc salariul președintelui României.
    Nemulțumit de refuzul liberalilor privind modificările Codului Fiscal, Ciolacu a făcut o pledoarie pentru impozitarea progresivă, susținând totodată că nu se mai poate continua cu cota unică.
    Marcel Ciolacu contestă tocmai măsurile introduse de guvernele PSD in ultimul deceniu. Astfel, introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari a fost o inițiativă semnată în 2015 chiar de actualul președinte al PSD.
    Apoi, nimeni altul decat Marcel Ciolacu a condus în Parlament Comisia de Cod Administrativ, cea care a introduspensiile specialepentru aleșii locali. Proiectul cu pensiile speciale pentru aleșii locali a fost ulterior asumat de guvernul Dăncilă (PSD) prin Ordonanță de Urgență. La fel si măsura diferentierii salarului minim pentru lucrătorii din constructii a fost introdusă tot de PSD prin legea 227/2015 privind Codul Fiscal, guvernarea Ponta, și completată prin OUG 114/2018, în timpul mandatului lui Liviu Dragnea în fruntea PSD și când premier era Viorica Dăncilă. Si exemplele ar putea continua.
    Altfel spus, liderul PSD se comportă ca pompierul piroman, care întâi dă foc casei, apoi tot el vine să-l stingă.

error: Content is protected !!