Daniel Suciu (PSD): ”PNRR, respins cu repetiție de Comisia Europeană. Am ajuns de râsul tuturor țărilor europene”

daniel suciu ziar de bistrita

Deputatul PSD Daniel Suciu este de părere că România a ajuns de râsul tuturor țărilor europene, după ce Guvernul condus de Florin Cîțu a picat iar testul pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Documentul depus zilele trecute a fost trimis înapoi de Comisia Europeană, liderii de la Bruxelles având o serie de observații pe marginea acestuia, fiind vizate mai multe componente, de la infrastructură și până la educație.

”Aruncați prosopul, sunteți numărați a patra oară! Profesioniștii dreptei, guvernarea fantastică Cîțu reușește încă o premieră unică, să-i fie respins PNRR cu repetiție de către Comisia Europeană. Cred că am ajuns de râsul tuturor țărilor europene care se uită la Guvern ca la o ciudățenie incapabilă să ducă un proiect la capăt fără greșeli elementare! V-ați fudulit, nu ați acceptat nicio sugestie, ați mimat consultarea cu profesioniștii din domeniu, ați pus cu furca proiecte făcute de firme de consultanță prietene și acum nu aveți decât să înghițiți 15 pagini de critici ale comisiei și încă un eșec major! Ați mințit ca niciodată, ați pierdut ca de obicei! Dar ne trageți pe toți după voi”, a scris Daniel Suciu pe Facebook.

Declarația deputatului vine după ce Comisia Europeană a trimis înapoi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, având o serie de critici cu privire la document. Potrivit unor documente prezentate de HotNews.ro, cele mai multe critici se referă la faptul că nu sunt justificate costurile, că unele sunt supraestimate, că sunt neconcordanțe între sume, că lipsesc metodologiile de calcul și că au fost furnizate informații neclare legate de proiecte.

Prin PNRR, România a solicitat subvenții de 14,3 miliarde euro și împrumuturi în valoare de 15 miliarde euro, în total 29,2 miliarde de euro pentru investiții care vizează 6 piloni – tranziția verde, digitalizarea, reforme în domeniul fiscal și al sistemului de pensii, sănătate și educație.

2 comments

  1. Cât adevăr este în zicala „Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul“. Acest Daniel Suciu ar face mai bine să tacă, in loc să iasă ca prostul la atac fără nici un rost, cu dezinformări si minciuni pentru ca apoi să incaseze bobârnacul in numele PSD-ului. Comisia Europeană (CE) a anunțat că PNRR pentru România nu a fost respins. După ce a primit planul de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, CE a început evaluarea documentului. Acest proces este în curs, așa că informația potrivit căreia Comisia Europeană a respins planul României nu e corectă.Pe de altă parte, România a cerut o lună în plus pentru evaluare, alături de alte state membre care au cerut o asemenea extindere, cum sunt Suedia, Slovenia, Polonia și Croația. În plus, alte patru state membre nu au trimis nici până acum Comisiei Europene planurile naționale de relansare, moment în care și ele ar putea cere o extindere a perioadei de evaluare. Prin urmare, lucrurile sunt in desfăsurare, iar PSD-istii care au acuzat guvernul de incompetență și au susținut că PNRR ar fi fost respins de Comisie, sunt ca de obicei intr-o mare eroare.

  2. Clownul asta doar aiurea vorbeste! E adevarat, sunt greseli, dar planul nu a fost respins!