Radu Moldovan face slalom pe lângă lege și își conservă puterea în Consiliul Județean. În ședința ordinară, președintele CJ a refuzat să pună în aplicare o hotărâre judecătorească, deși la începutul mandatului său și-a format majoritatea prin aplicarea URGENTĂ a unei astfel de hotărâri.
Președintele-jucător se joacă de-a LEGEA
Pe final de mandat, o sentință ne-favorabilă puterii NU au pusă în aplicare de Radu Moldovan, ci s-a folosit un alt tertip: au supus la vot un proiect de hotărâre privind revenirea lui Todea în rândul consilierilor județeni. Cum majoritatea s-a abținut de la vot, Todea a rămas pe dinafară chiar dacă are la mână decizia favorabilă a instanței.
Consiliul Județean, instituția unde legea e tocmită în funcție de avantaje
În ședința ordinară din 2013, Radu Moldovan a pus IMEDIAT în aplicare decizia judecătorilor, fără a mai supune în plen această decizie și a instalat supleanții de pe listele USL, obținând astfel majoritatea în CJ. Radu Moldovan (2013) “nu pot să ajung să fiu ridicol, să supun votului consilierilor judeţeni o sentină definitivă şi irevocabilă”.
După 3 ani face fix pe dos și devine PENIBIL
Radu Moldovan declara: “Domnule Redl, am rugămintea la dumneavoastră. Eu nu pot să devin ridicol, să dezbat sentinţe. Nici nu-mi asum responsabilităţi să nesocotesc o sentinţă definitivă şi irevocabilă.” (procesul verbal al ședinței ordinară din 6 martie 2013).
Iosif Redl, secretarul judeţului completa: ” Legea nr. 554 privind contenciosul administrativ, la art. 24 prevede: Neexecutarea din motive imputabile sau nerespectarea hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile – ceea ce e şi în cazul nostru – pronunţate de instanţa de contencios administrativ, în termen de 30 de zile de la data aplicării amenzii prevăzute la alin. (2), constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă de la 2.500 lei la 10.000 lei.
Moldovan: “Aş avea rugămintea să menţionaţi în procesul – verbal exact cum s-au derulat toate lucrurile aici, luarea de act a Sentinţei civile definitive şi irevocabile a Tribunalului BistriţaNăsăud, Secţia de contencios-administrativ. Precizez, pentru a fi extrem de clar, nu pot să ajung să fiu ridicol, să supun votului consilierilor judeţeni o sentinţa definitivă şi irevocabilă. L-am consultat pe domnul secretar, care are state vechi în administraţie. O sentinţă definitivă şi irevocabilă rămâne o sentinţa definitivă şi irevocabilă.” completa Moldovan în 2013, cu referire la punerea în aplicare a Sentinţei civile nr. 215/20.02.2013 a Tribunalului Bistriţa-Năsăud.
Șmenuri copilărești. Moldovan e șmecher și NU se expune
Președintele Consiliului Județean a stat la cutie și NU s-a expus prea mult pe acest subiect, rămas ultimul pe ordinea de zi. Chiar dacă în urmă cu 3 ani era extrem de vocal pe litera legii, de această dată și-a lăsat oamenii să dea explicații puerile.
Ciprian Breșfelean, omul puterii, devenit independent după Ordonanța lui Dragnea a luat cuvântul și a spus că instanța l-a repus în drepturi pe Todea, dar NU face referire la încetarea mandatului său de consilier județean.
Proiectul privind punerea în aplicare a Sentinței civile nr. 333/2015 a Tribunalului BN rămasă definitivă prin decizia civilă a Curții de Apel Cluj, pronunțată în dosar nr. 837/112/2014, privind HCJ nr. 31/26.03.2014 a fost supus în plen NU a întrunit voturile necesare, iar Todea a rămas pe dinafară.
Greva foamei și D.N.A- ul pe capul lui Moldovan. Așa vrea Todea să-și facă justiție… cu dreptatea-n mână
Consilierul județean rămas fără partid amenință că trimite procurorii la Consiliul Județean. Va face plângere la D.N.A pentru că vrea dreptate și s-a săturat de ciuma roșie și de baronul Radu Moldovan.
Cand ajung la ciolan fac numai ce au chef