Noul Centru de Tineret din oraşul Sângeorz-Băi, investiţie finanţată din fonduri europene, prinde contur. Potrivit primarului Traian Ogâgău, această investiție va oferi tinerilor condiții moderne de desfășurare a unor activități recreative.
”Sângeorz-Băi nu a cunoscut o asemenea dezvoltare în istoria orașului. Noul Centru pentru Tineret va asigura desfășurarea activităților pentru tinerii din orașul nostru în condiții moderne. Nu pot decât să mă bucur cu gândul că, atunci când vor fi finalizate toate proiectele aflate în implementare, noi, sângeorzenii, vom putea fi mândri cu adevărat de eforturile depuse. Până atunci, ne cerem scuze pentru disconfortul creat de multitudinea de șantiere deschise în orașul nostru. Vă mulțumesc pentru implicare tuturor și mai important, pentru încrederea acordată. În doar cinci ani am reușit multe lucruri și am recuperat timpul pierdut, însă mai sunt multe de făcut împreună, asta doar dumneavoastră decideți. Pentru toate acestea, trebuie curățenie și disciplină în toate domeniile”, a scris primarul Traian Ogâgău pe pagina sa de pe o rețea de socializare.
Construirea Centrului pentru Tineret face parte din proiectul ”Îmbunătățirea spațiilor publice urbane și cultural-recreative în oraș Sângeorz-Băi”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 13: Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii.
Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din Orașul Sângeorz-Băi, prin modernizarea/reabilitarea unei infrastructuri culturale, construirea unei infrastructuri recreative pentru tineret, reabilitarea/modernizarea a 15 drumuri publice și construirea unei pasarele pietonale.
Prin cele patru obiective de investiție propuse, se va asigura atât stimularea implicării locuitorilor în activitățile cultural-recreative, dar și infrastructura rutieră favorabilă revitalizării fizice, economice și sociale a comunității.
Totodată, prin caracterul integrat al investițiilor din acest proiect, se va contribui la creșterea standardului de viață deoarece acesta este dependent atât de îmbunătățirea posibilităților de petrecere a timpului liber de calitate, cât și de îmbunătățirea aspectului și calității infrastructurii publice urbane.
Valoarea totală a proiectului este de circa 22 milioane lei.