Cu toate că din cauza procedurilor și a birocrației, Sala Polivalentă din Bistrița nu beneficiază de o reabilitare capitală așa cum și-ar dori autoritățile județene, lucrări de modernizare se realizează totuși.
Recent, o nouă investiție a fost realizată și a vizat înlocuirea suprafeței de joc cu o pardoseală nouă, acreditată chiar de de Federațiile Internaționale de Handbal și Baschet. În plus s-a schimbat și sistemul de iluminat și instalația de încălzire.
”Începutul anului 2018 aduce un aer proaspăt Sălii Polivalente din Bistrița: pardoseală nouă, acreditată de Federațiile Internaționale de Handbal și Baschet (din lemn masiv arțar canadian), sistem de iluminat cu led și instalație nouă de încălzire. Prin această investiție s-au asigurat toate condițiile pentru pregătirea echipei de suflet a bistrițenilor, CSM Bistrița, în noul sezon competițional” a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
Sala Polivalentă din Bistrița a fost cuprinsă pe lista Companiei Naționale de Investiții încă de pe vremea când Gabriela Szabo era ministru al Tineretului și Sportului. De atunci și până acum, adică de circa trei ani, lucrurile nu s-au mai mișcat din cauză că demersurile sunt blocate de un document.
”Noi suntem pe lista de investiții a Companiei Naționale de Investiții dar există o problemă legată de regimul juridic al terenului de sub clădire. În momentul acesta, terenul este în folosința Ministerului Tineretului și Sportului și ar trebui să fie în administrarea ministerului. Ca să se poată face acest lucru trebuie o hotărâre de Guvern sau trebuie o modificare la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară pe baza unor documente. Cu aceste documente începi deja să te complici pentru că suntem într-o altă etapă în care sunt necesare niște lucrări și niște dotări pentru avizul ISU. Dacă nu vrei să faci această modificare, avizul ISU nu e necesar pentru că sala e construită înainte de 2008 și nu i-a fost schimbată destinația. Dar dacă vrei să faci modificarea în extrasul de carte funciară, te-ai lovit de problema aceasta. Totul ține și de bani, pentru că ar mai fi necesari circa 97.000 de lei, care înseamnă studii, proiecte, lucrări, pentru obținerea avizului ISU și modificarea extrasului de carte funciară. Deci noi suntem aprobați și doar această modificare mai lipsește, ca să predai obiectivul” a explicat, în urmă cu câteva zile, Constantin Florian pentru Ziar de Bistrița.
Valoarea lucrărilor prin proiectul Companiei Naționale de Investiți s-ar ridica la aproximativ un milion de euro, însă, din cauza acestei probleme, finanțarea e blocată.
Sala Polivalentă din Bistrița a fost construită în anii 1970, însă, de atunci nu s-a mai făcut o reabilitare completă a clădirii, ci s-au mai executat doar lucrări de modernizare în interiorul acesteia.
FOTO: Facebook – Emil Radu Moldovan