Reprezentanții Primăriei Bistrița anunță că au început lucrările de modernizare și reabilitare a infrastructurii rutiere și de utilități pe strada Valea Ghinzii.
În prezent se lucrează la realizarea rețelei de canalizare, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările de îngropare a rețelelor electrice.
Viceprimarul municipiului Bistrița, Cristian Niculae, afirmă că a purtat discuții cu reprezentanții constructorului și le-a cerut să finalizeze lucrările de utilități din zona de case a străzii Valea Ghinzii până la data de 15 noiembrie, pentru ca locuitorii străzii să poată circula normal în timpul sezonului rece.
Proiectul presupune următoarele lucrări:
- rețea de alimentare cu apă către Complexul Sportiv Polivalent;
- rețea de canalizare pe str. Valea Ghinzii până la Complexul Sportiv Polivalent;
- rețea de colectare apă pluvială;
- rețea alimentare energie electrică pentru Complex Sportiv Polivalent;
- asfaltarea str. Valea Ghinzii și a str. Aerodromului până în localitatea componentă Unirea și până la Complexul Sportiv Polivalent (cu trotuare pe ambele părți ale străzii, cu pistă de cicliși cu doua sensuri de mers), pe o lungime de 3,2 km;
- iluminat public stradal cu tehnologie LED si cabluri îngropate;
Acest proiect este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală, având valoarea totală de peste 27 milioane lei și o perioadă de finalizare a lucrărilor de 24 de luni.
Sintagma “COMPLEX SPORTIV POLIVALENT”, folosită in mod repetat de viceprimarul Niculae, alias Wannabe, reprezinta un pleonasm. Era suficienta denumirea de “Complex Sportiv”, care prin definitie inseamnă o baza sportiva amenajata pentru practicarea mai multor ramuri de sport. Cuvantul “polivalent” nu aduce nimic in plus. El repetă in mod inutil continutul din definitia complexului sportiv, generând un pleonasm. Mai potrivită ar fi denumirea de „Parc sportiv” care defineste un ansamblu de terenuri sportive in jurul carora se afla zone verzi si spatii de recreere.
In imaginea nr.3, cea cu Wannabe pe marginea drumului, se văd câtiva muncitori in santul proaspăt săpat, fără ca malurile acestuia să fie asigurate cu parapeti pentru prevenirea pericolului de prăbusire . Poate se sesizează cei de la protectia muncii.