Reprezentanții Alianței pentru Bistrița-Năsăud au depus, duminică, la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud (BEJ), dosarele candidaților la alegerile locale din toamna acestui an, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean și pentru fotoliile de consilieri județeni. Lista este deschisă de președintele PSD Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, dar apar și nume noi pentru funcțiile de consilieri județeni.
”Suntem la finalul etapei pregătitoare pentru depunerea candidaturilor. Astăzi, Alianța pentru Bistrița-Năsăud (…) a depus lista de candidaturi pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și lista de candidați pentru legislativul Consiliului Județean. Avem aproximativ 23.000 de susținători care au semnat pentru depunerea acestora candidaturi, cărora le mulțumesc că au avut încredere în noi”, a declarat Emil Radu Moldovan într-o conferință de presă organizată după depunerea dosarelor de candidatură la Biroul Electoral Județean Bistrița-Năsăud.
Astfel, Emil Radu Moldovan este candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la președinția Consiliului Județean.
Președintele PSD Bistrița-Năsăud a prezentat și lista candidaților pentru funcțiile de consilieri județeni, pe aceasta figurând și câteva nume noi:
- Emil Radu Moldovan – economist și președinte al CJ Bistrița-Năsăud;
- Camelia Tabără – profesor;
- Bogdan Ivan Gruia – purtătorul de cuvânt al CJ Bistrița-Năsăud, specialist în administrație publică și sociolog;
- Ioan Monița – copreședinte Alianța pentru Bistrița-Năsăud, președintele Albe Bistrița-Năsăud și primar al comunei Romuli;
- Florin Grigore Galeș – inginer autovehicule rutiere, administrator de companie;
- Decsei Atilla Lehel – chimist la SGA Bistrița, președintele UDMR Bistrița-Năsăud;
- Maria Ulecan – pensionar;
- Vasile Puica – vicepreședinte CJ Bistrița-Năsăud, profesor, repezintă Valea Sălăuței;
- Virgil Rus – asistent universitar la Universitatea Babeș-Bolyai Extensia Bistrița, cadru didactic;
- Emil Neia Lăcătuș – președintele Partidei Romilor Pro Europa Bistrița-Năsăud;
- George Pop – economist, repezintă orașul Beclean;
- Ioan Nistor – managerul Casei de Cultură Liviu Rebreanu Năsăud, inginer, reprezintă orașul Năsăud;
- Mirela Maria Cârcu – farmacist, reprezintă orașul Sângeorz-Băi;
- Demian Ioan Alin – economist, viceprimar al comunei Coșbuc, reprezintă Valea Sălăuței;
- Nicolae Grigore Lupșan – profesor, reprezintă Valea Ilvelor;
- Angelo Aurelian Manea – profesor, reprezintă zona de câmpie;
- Mihael Simion Forai – profesor, reprezintă Valea Țibleșului;
- Petru Nicolae Popescu – ALDE, reprezintă Bistrița;
- Emiliana Cristina Darabont – economist, directorul Unității Medico-Sociale din Teaca, reprezintă zona Teaca – Milaș – Galații Bistriței;
- Antal Attila – director adjunct al Colegiului Național Andrei Mureșanu;
- Simona Elena Duca – hairstylist, reprezintă Valea Bârgăului;
- Alexandru Vasile Cocos – inginer de mediu, comuna Petru Rareș;
- Nechita Oana Salaki – expert juridic, reprezintă Valea Bârgăului;
- Grigore Sas – consilier parlamentar, reprezintă comuna Feldru;
- Doreta Oltean – economist, reprezintă Bistrița;
- Flaviu Ioan Duca – economist, reprezintă Beclean;
- Ionuț Bogdan Turbat – director de producție, reprezintă Valea Șieului;
- Ana Maria Todor – evaluator proiecte cu finanțare europeană, repezintă Telciu;
- Paul Vasile Pop – expert în achiziții publice, repezintă Bistrița;
- Andreea Maria Suhani – consilier parlamentar, repezintă Rodna;
- Pavel Szekely – inginer, reprezintă Bistrița;
- Cătălin Ionuț Moldovan – inginer agronom, reprezintă Șieu Măgheruș;
- Silvia Viorica Ștefănuț – profesor, reprezintă Tiha Bârgăului;
- Ioan Dumitru – student, reprezintă Maieru;
- Maria Alina Pintea – profesor, repezintă zona Ciceu-Giurgești – Negrilești;
- Adrian Dinu Sărmaș – administrator de companie, licențiat în administrație publică, reprezintă comuna Romuli;
- Evelin Agi Szekely – asistent medical generalist, UDMR Bistrița;
- Vasile Ionuț Sergiu Damian – inginer CFR, reprezintă comuna Chiuza.
”Avem cea mai bună listă de consilieri, spun eu, echilibrată, care reprezintă toate zonele geografice ale județului și o plajă largă din profesiile din județul Bistrița-Năsăud. Așa cum am mai spus, suntem pregătiți să câștigăm aceste alegeri. Sper să obținem o majoritate în Consiliul Județean, pentru că avem exemplul mandatului care se încheie, care ne-a arătat că atunci când există o majoritate stabilă, proiectele de dezvoltare a județului se derulează foarte bine. În această perioadă, împreună cu primarii din județ am reușit să atragem investiții de 1,4 miliarde de euro. Avem infrastructură de drumuri la nivel înalt șli în curând vom reuși să fim unicul județ din România care va avea modernizată întreaga infrastructură de drumuri județene. Continuăm pe toate celelalte planuri”, a mai spus candidatul Alianței pentru Bistrița-Năsăud la funcția de președinte al Consiliului Județean.
La rândul său, președintele ALDE Bistrița-Năsăud, Ioan Monița, a adăugat că întreaga echipă trebuie să pună umărul pentru a obține un număr cât mai mare de mandate de consilieri județeni. ”Dacă acum avem 23 de consilieri, sper ca la alegerile din toamnă să facem cel puțin 20. Sunt convins că o să avem 22 – 23 de consilieri județeni”, a spus Monița.
Alianța pentru Bistrița-Năsăud este formată din PSD, ALDE, PRO România și UDMR.
Si in cazul județului Bistrița-Năsăud este nevoie de o schimbare după ce două mandate, în care a fost condus de chelnerul Radu Moldovan, care la fel ca multi PSD-isi a devenit unul din cunoscutii „baroni locali”.
Răducu a demonstrat că nu-i in stare să administreze si să solutioneze unitar problemele cu care se confruntă localitătile de pe intregul teritoriu al județului. El s-a concentrat numai pe asfaltarea drumurilor neglijând complet celelalte probleme cu care se confruntă judetul. Spre exemplu, locuitorii satelor de pe câmpie precum Ocnita, Archiud, Budurleni, Orosfaia, Comlod si Milas sunt rezolvati că nu au apă potabilă curentă si au amenintat cu trecerea la judetul MURES. O altă problemă nerezolvată cu care se confruntă locuitorii de pe Valea Ilvelor sau de pe Valea Bârgăului precum și din multe zone ale județului, este introducerea retelei de gaze naturale în localitătile lor.
Un alt exemplu de incompetență sau chiar prostie este decizia lui Răducu de a construi încă o sală de sport la Unirea în conditiile în care orasul Bistrita nu are o sală de festivităti adecvată pentru un oras resedință de județ. Din moment ce ai o sală polivalentă în oras de ce să mai faci una când eventual cu acei bani ai fi putut să faci un bazin olimpic acoperit sau chiar un patinoar artificial acoperit pentru diversificarea competitiilor sportive găzduite la Bistrița.
Tot a lui Răducu este si ideea idioată a mutării stadionului „Jean Pădureanu” din parcul orasului pe păsunea din Unirea, desi ca un laș, acesta l-a scos la înaintare pe Cristian Niculale să facă anuntul. Evident Wannabe si nu Răducu a încasat reactiile de dezaprobare din partea bistritenilor scandalizati de această imbecilitate.
La fel s-a întâmplat si in 2019 în legătură cu mutarea troitei revolutiei din Piata Petru Rares în cimitirul municipal, când evlaviosul Răducu , crezând că îl poate păcăli pe Dumnezeu, nu a suflat nimic despre această blasfemie. De data asta, la fel ca un laș, el l-a scos în fată pe prefectul de atunci Ovidiu Frent, care a spus o mare prostie, cum că Piata Petru Rares nu era un loc potrivit pentru troita revolutiei. Evident toată lumea stie că, Piata Petru Rares este singurul loc din Bistrita care are legătură cu revolutia din decembrie, 1989. De aceea, prefectul Ovidiu Frent a încasat bobârnacul din partea societătii civile . Si exemplele ar putea continua.
Vezi: Vezi: https://www.youtube.com/watch?v=MLutG84S4Yk