FOTO/VIDEO: Peste 200 de locuri de muncă puse la dispoziția absolvenților dornici să se angajeze

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud a organizat vineri, la sediul instituției, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, oferind prilejul tinerilor dornici să muncească să interacționeze direct cu angajatorii interesați să încadreze în muncă forțe proaspete.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Bistrița-Năsăud, Angela Koos, la bursă au participat 30 de angajatori din județ, care au ofertat 230 de locuri de muncă, precum și numeroase persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, provenite din diferite categorii de vârstă.

”În contextul economic actual este foarte important să găsim punți de legătură și comunicare între angajatori și absolvenți și viitori absolvenți. Organizarea acestei burse a avut ca scop conectarea angajatorilor cu tinerii absolvenți”, a spus Angela Koos.

Șefa AJOFM Bistrița-Năsăud a precizat că în evidențele instituției există în prezent 307 absolvenți ai promoției 2024, circa jumătate dintre aceștia (154) beneficiind de indemnizație de șomaj.

Din cele 230 de locuri de muncă disponibile la bursă, 213 erau destinate absolvenților de studii medii și profesionale, în vreme ce doar 17 îi vizau pe tinerii cu studii superioare, posturile fiind vacante în diferite meserii, de la agent de securitate, conducător auto, manipulant mărfuri, muncitor necalificat și până la asistent manager, economist, analist recrutare, inginer.

Conducerea AJOFM Bistrița-Năsăud precizează că atât tinerii, cât și angajatorii care angajează în muncă absolvenți au o serie de beneficii.

AJOFM oferă subvenționarea locului de muncă pentru angajarea absolvenților cu suma de 2.250 de lei pe lună, timp de un an de la data semnării convenției. De asemenea, se mai acordă prime de relocare, de inserție, de angajare”, a mai spus Angela Koos.

Întrebată dacă această categorie a tinerilor este greu ocupabilă, șefa AJOFM Bistrița-Năsăud a răspuns: ”Nu sunt mai greu ocupabili tinerii, ci sunt mai greu de menținut în activitate. Ei sunt foarte mobili. Capătă un pic de experiență, doresc mai mult și pleacă”.

În ceea ce privește rata șomajului în Bistrița-Năsăud, aceasta era, la sfârșitul lunii septembrie, de 3,56%, în scădere cu 0,21 puncte procentuale față de cea din luna august. Din totalul de 4.127 de persoane înregistrate în evidențele AJOFM Bistrița-Năsăud, 1.726 sunt persoane care beneficiază de indemnizație de șomaj, restul fiind șomeri neindemnizați.

ACTUALIZARE

La finalul evenimentului, AJOFM Bistrița-Năsăud a transmis că au participat la bursă circa 400 de persoane, dintre care aproape jumătate au fost absolvenți ai instituțiilor de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!