HOPA! Primarul Ioan Turc iese la atac, după ce Aquabis a SPART asfaltul pe Decebal! “ … după cele 3 mandate ale administrației PSD… “

Asfaltul de pe Decebal a afost SPART de Aquabis, la scurtă vreme după reabilitare. Motivul: o avarie la rețelele de apă! Filmulețul a apărut în mediul virtual și a stârnit comentarii scandaloase la adresa companieie Aquabis.

Aquabis gestionează rețelele de apă-canal din întregul județ și se află în subordinea Consiliului Județean!

AQUABIS încasează 80% din bani de pe Bistrița, dar refuză să facă investiții pe oraș! Pe Decebal au REFUZAT să înlocuiască țevile vechi, deși știau că se toarnă asfalt NOU!

Compania Aquabis este condusă din umbră de Macarie Moldovan, fratele liderului PSD, Emil Radu Moldovan. Macarie a fost instalat pe postul de director-executiv în urma unui concurs la care a participat de unul singur, în 2019.

Ioan Turc își arată colții către Radu Moldovan : „nu le oferă respectul cuvenit bistrițenilor, în condițiile în care are printre cele mai mari tarife din România pentru serviciile prestate!”

Astăzi, noul asfalt de pe bulevardul Decebal a fost spart în urma unei avarii la rețeaua de apă a Aquabis.

Încă de la preluarea mandatului, am solicitat Aquabis, proprietar al rețelelor de apă și canalizare, societate controlată de Consiliul Județean și care beneficiază de un grant european pentru reabilitarea întregii rețele, ca acest proiect să fie operaționalizat pe raza municipiului Bistrița înainte de începerea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere. În pofida nenumăratelor discuții și întâlniri pe care le-am avut cu reprezentanții Aquabis, ai ADI Apă-canal, și cu președintele CJ, Radu Moldovan, acest lucru nu s-a întâmplat.

Este cel puțin supărător faptul că Aquabis nu le oferă respectul cuvenit bistrițenilor, în condițiile în care are printre cele mai mari tarife din România pentru serviciile prestate.

Reamintesc că modernizarea infrastructurii rutiere din Bistrița a fost și rămâne o prioritate pentru administrația pe care o coordonez. Știm cu toții dezastrul lăsat de administrația PSD pe bulevardele și străzile orașului nostru. A trebuit să facem eforturi uriașe pentru a derula lucrări de anvergură într-un interval de timp rezonabil și care, în ultima vreme, au pus la încercare răbdarea tuturor.

Ne străduim să facem lucruri bune pentru oraș, după cele 3 mandate ale administrației PSD, pentru a recupera decalajul mare față de municipiile care au fost corect administrate în acest interval de timp.

Îi asigur pe bistrițeni că efectele avariei de pe bulevardul Decebal vor fi înlăturate în cel mai scurt timp, pe cheltuiala operatorului Aquabis. Ca primar, rămân la fel de implicat în derularea tuturor proiectelor benefice comunității noastre.” – a transmis Ioan Turc.

Propaganda PSD-istă va spune că țevile trebuie înlocuite de Primăria Bistrița, ca ulterior să fie predate în gestiunea Aquabis!

Mai mult ca sigur, că Aquabis se activează cu propaganda și va da vina pe actuala administrație. Conform legii, Primăria Bistrița ar putea realiza rețele din bani de la buget, ca ulterior să predea gestionarea acestora către Aquabis. Evident că acest aspect e valabil și pentru Aquabis, care ar putea realiza investiția din profitul propriu.

Într-adevăr, în 2018, compania a emis un aviz în acest sens, prin care solicita ca relocarea/înlocuirea conductelor să se realizeze din bani de la bugetul local. Jenant!

În ultimii 3 ani, prețul la apă a crescut de 2 ori! Suntem în TOP 5 la cea mai scumpă apă din țară!

 4,48 lei costa 1 metru cub de apă în anul 2021 și după mai multe scupiri succesive, pe municipiu se achită 8.9 lei/metru cub!

Compania a DUBLAT tariful în ultimii 3 ani, încasează 80% din venituri de pe municipiu, dar REFUZĂ să înlocuiască țevile de pe tronsoane importante (cum ar fi Decebal). De aceea, asfaltul va fi spart la fiecare avarie!

One comment

  1. Daaa, după trei mandate de administrație PSD care ne-a lăsat o partie de milioane făcută de prietenul Stoian , un bazin cu pești , cuști ververite, struți și ouă făcute de prietenul Tănasă, cu de ne am ales?
    Gaura de la covrig .
    Plecați că ne-am saturat de minciunile voastre de aroganță voastră de bătaia de joc, de comportamentul vostru de vătafi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *