Ionuț Simionca a găsit soluția să NU se mai înscrie mașinile pe Bulgaria! Are o propunere LEGISLATIVĂ pentru impozit de 10 ori mai mic pentru mașinile + 2.000 cmc!

Deputatul PMP Ionuț Simionca a conceput o modificare legislativă în care propune impozit redus pentru mașinile mai mari de 2.000 cmc. Simionca susține că sunt șanse maxime ca acest proiect să devină lege, deoarece are susținerea parlamentarilor din toate partidele. Inițiativa vine în sprijinul cetățenilor care dețin autovehicule de capacitate mare, categorie în care intră foarte mulți agricultori care au mașini de teren, dar și în sprijiniul tinerilor care din cauza impozitelor mari, preferă să-și înmatriculeze vehiculele în Bulgaria).

 

„Cel mai important este că această lege se direcționează pentru autoturismele peste 2.000 cmc care sunt exagerat de impozitate și descurajează cetățenii să-și înscrie mașinile în România. Cred că e oportună și are susținere din partea tuturor partidelor politice. Nu e normal să plătești de 30 de ori mai mult dacă mașina ta depășește cu 600 de cmc capacitatea de 2.000 cmc. NU e normal și nu e moral! „ – a declarat Ionuț Simionca.

 

 

 

 

 

 

 

Impozit de 10 ori mai mic pentru mașinile de 3.000 cmc! 

” De la 0 – 2.000 cmc impozitarea se va face cu 0.06 lei/cmc, adică pentru o mașină cu 2.000 cmc impozitul anual va fi de 120 de lei. Pentru tot ce este peste 2.000 cmc, impozitarea se va face cu 0.12 lei/cmc, adică pentru o mașină de 3.000 cmc va fi undeva la 360 de lei /an față de 3.800 de lei cât este astăzi” – a completat deputatul.

CIFRE prezentate în proiectul de lege :

Se estimează 100.000 de autoturisme înmatriculate în Bulgaria.
Se estimează 90.000 înmatriculări noi în România din Bulgaria cu impozit mediu pe mijlocul de transport de 936 lei și venituri suplimentare de 84.240 mii lei.
Diminuarea impozitului ca urmare a diminuării sumei/cmc de 40.000 lei.

Dispare problema asigurărilor făcute în străinătate!

Din perspectiva asigurărilor, procedura de recuperare a daunelor produse cu autovehicule înmatriculate în alt stat este mult mai anevoioasă decât în cazul accidentelor în care sunt implicate doar autoturisme înmatriculate în România, aceasta în cazul ideal în care utilizatorul vehiculului are încheiată o asigurare de răspundere civilă.

Siguranță rutieră sporită!

Din perspectiva siguranței rutiere, se ridică probleme datorită faptului că nu întotdeauna posesorii unor autovehicule înmatriculate în străinătate au realizat, periodic, verificări tehnice ale autovehiculelor pe care le conduc.

Încasări mai mari la buget! 

În consecință, pentru a crește masa plătitorilor de impozit pe mijlocul de transport la bugetele locale este necesară o reașezare a impunerii autoturismelor, astfel încât acestea să fie la nivelul statelor vecine României și să determine conformarea voluntară a contribuabilului. Astfel, prin prezenta propunere legislativă vor crește încasările la bugetele locale în urma reducerii evaziunii în grupa autoturismelor cu capacitate cilindrică mare și se va diminua riscul de asigurare.

Propunerea de modificare inițiată de Ionuț Simionca: 

Articol unic. -Alineatul (2) al articolului470 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

“(2) În cazul oricăruia dintre următoarele autovehicule, impozitul pe mijlocul de transport se calculează în funcţie de capacitatea cilindrică a acestuia, prin înmulţirea numărului de cmc ai mijlocului de transport cu suma corespunzătoare din tabelul următor:

 

Nr. crt. Mijloace de transport cu tracţiune mecanică Lei/cmc
I.Vehicule înmatriculate
1 Motociclete, tricicluri, cvadricicluri 0,02
2 Autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 2.000 cmc inclusiv 0,06
3 Autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 2.001 cmc 0,12
4 Autobuze, autocare, microbuze 0,12
5 Alte vehicule cu tracţiune mecanică cu masa totală maximă autorizată de până la 12 tone, inclusiv 0,15
6 Tractoare înmatriculate 0,09
II. Vehicule înregistrate
1 Vehicule cu capacitate cilindrică
1.1 Vehicule înregistrate cu capacitate cilindrică de până la 4.800 cmc inclusiv 0,02
1.2 Vehicule înregistrate cu capacitate cilindrică de peste 4.800 cmc 0,03
2 Vehicule fără capacitate cilindrică evidenţiată 50-150 lei/an

 

Propunerea legislativă privind diminuarea impozitului la mașinile cu motor mai are de 2.000 cmc se află în dezbatere la Camera Deputaților și este susținută de 60 de deputați.

error: Content is protected !!