Sportivii consacrați ai României, printre care Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Gabriela Szabo sau Simona Halep, au luat parte la un eveniment organizat la Palatul Parlamentului, în care s-au purtat discuții cu privire la situația actuală a sportului din România, făcându-se chiar propuneri pentru îmbunătățirea serviciilor din acest domeniu. Printre cei care au luat parte la eveniment s-a numărat și deputatul PMP de Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, care a apreciat faptul că marii sportivi ”luptă pentru sportul românesc și pentru sănătatea românilor”. În acest context, deputatul a afirmat că și-ar dori ca astfel de discuții să aibă loc și în plan local.
”M-am bucurat să îi văd astăzi, în Parlament, pe cei mai mari campioni ai României – Camelia Potec, Gabriela Szabo, Nadia Comăneci, Simona Halep și Ilie Năstase – luptând pentru sportul românesc și pentru sănătatea românilor. Așa cum, la București, sportivii și politicienii au stat de vorbă, încercând să identifice soluții legate de infrastructura sportivă, mi-aș dori ca și la Bistrița să ne așezăm la masa discuțiilor pe tema transferului Stadionului ”Jean Pădureanu” în proprietatea și administrarea Primăriei”, a spus Ionuț Simionca.
Niculae a îngropat subiectul! Timp de 1 an NU a făcut nimic!
În urmă cu un an, Cristian Niculae a anunțat că va înființa o comisie care să negocieze cumpărarea stadionului. Acesta a mai afirmat la acea vreme că dacă se va reuși cumpărarea stadionului și, în paralel, va fi construit unul nou în Complexul Wonderland, atunci cel din Parcul Municipal va fi dărâmat și se vor căuta surse de finanțare pentru extinderea suprafeței parcului. De atunci însă, viceprimarul nu a mai venit cu noutăți cu privire la acest subiect.
De asemenea, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Crețu, susține că a fost cercetat de Direcția Națională Anticorupție din cauza Stadionului Jean Pădureanu. În încercarea administrației locale de a cumpăra stadionul, primarul a ajuns să facă obiectul unor cercetări instrumentate de DNA. Din acest motiv, Ovidiu Crețu a declarat în nenumărate rânduri că achiziționarea stadionului e ”riscantă”.
Conform unui raport de evaluare întocmit Ultralex (licidatorul Gloriei), baza sportivă a Gloriei ar costa aproximativ 8 – 9 milioane de euro.
Stadionul a fost inaugurat în 1930. Ultima reabilitare majoră a avut loc în 2008, când stadionul a beneficiat de o serie de lucrări în urma cărora a fost dotat cu instalaţie de nocturnă, instalaţii de irigat şi de încălzire a gazonului, tabelă de marcaj electronică şi sistem electronic de acces şi ticketing.
D-le Deputat ! Ce vreti d-vs nu se poate intampla decat dupa trecerea la pensie a lui OTC. Dupa ce bistritenii de dreapta isi vor vota un singur candidat apt, nearogant si dispus sa asculte problemele lor, abia atunci vom sta de vorba. STIMA !