Noi cazuri de toxiinfecție alimentară în județ, de această dată la Susenii Bârgăului; șapte persoane, la spital

După ce 17 persoane din comuna Dumitrița au ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița-Năsăud raportează noi cazuri de acest fel, de această dată la Susenii Bârgăului.

Potrivit managerului SAJ Bistrița-Năsăud, dr. Anabella Muzsi, în această seară, echipajul de consultații de urgență la domiciliu (ACD) și echipajul de transport victime multiple din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud intervin la Centrul de Permanență Josenii Bârgăului pentru a acorda asistență medicală și evacuare către UPU, respectiv UPU-Pediatrie a unui număr de șapte pacienți cu simptomatologie specifică toxiinfecției alimentare, dintre care doi sunt copii (8 și 12 ani).

Ambulanța precizează că toate aceste persoane ar fi participat la o înmormântare care a avut loc zilele trecute în Susenii Bârgăului.

În ultimele 48 de ore, 17 persoane, dintre care 10 copii, care au participat duminică, 9 iulie, la un botez în comuna Dumitrița au ajuns la Spitalul Clinic Județean Bistrița cu suspiciune de toxiinfecție alimentară. Ulterior acestei situații, Protecţia Consumatorului a oprit activitatea restaurantului care a livrat mâncare la botezul din comuna Dumitrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!