Peste o treime dintre cadrele medicale de la SJU Bistrița şi-au dat acordul pentru vaccinarea anti-COVID

Peste 30 la sută dintre cadrele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistrița şi-au exprimat intenţia de a se vaccina împotriva COVID-19, a declarat, joi, managerul unității medicale, Gabriel Lazany. Acesta este convins că, la finalul campaniei de vaccinare, numărul angajaților care se vor vaccina va fi mult mai mare.

Potrivit sursei citate, 575 de persoane din cei circa 1.500 de angajați ai spitalului s-au înscris pentru vaccinare.

”În momentul de față s-au înscris 575 de persoane din 1.500 de angajați ai spitalului, dar nu trebuie să uităm că până acum sunt peste 300 de angajați ai unității medicale care au avut această boală și au dezvoltat anticorpi. Ei nu trebuie să se vaccineze încă, dar se vor vaccina într-o etapă imediat următoare. La finalul campaniei de vaccinare, cu siguranță că numărul celor care vor fi vaccinați va fi mult mai mare. Cu siguranță vor fi mai mulți angajați care se vor vaccina”, a declarat Gabriel Lazany.

În județul Bistrița-Năsăud, prima etapă a campaniei de vaccinare anti COVID-19 a debutat în ultima zi a anului 2020.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, un număr de 250 de doze de vaccin au sosit până acum în județ, cele mai multe (80) fiind distribuite la SJU Bistrița. Alte 60 de doze de vaccin au ajuns la centrul de vaccinare de la Clinica Sanivil, încă 60 la Spitalul Orășenesc Beclean și încă 50 la Spitalul Orășenesc Năsăud.

În funcție de solicitări, alte tranșe de vaccin vor mai sosi în județ, campania de imunizare urmând să continue și în perioada următoare.

error: Content is protected !!