Managerul Gabriel Lazany – a doua persoană de la SJU Bistrița care s-a vaccinat împotriva COVID-19 . ”M-am vaccinat cu foarte multă speranță. Vaccinul este singura noastră șansă ”

Managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, se numără printre primele persoane care au acceptat să se vaccineze împotriva COVID-19, prima doză de vaccin fiindu-i administrată în această dimineață. Lazany este de părere că vaccinul reprezintă singura șansă pentru a opri această pandemie.

Mă simt foarte bine. Chiar nu am simțit absolut nimic, înțepătura este nesemnificativă pentru că acul la aceste seringi este foarte subțire. Sincer vă spun, m-am vaccinat cu foarte multă speranță și așa vreau să încep și să intru în anul 2021 – cu speranță. După 9 luni de pandemie, în care am fost zi de zi la spital și am văzut foarte multe tragedii, cred că vaccinul este singura noastră șansă ca anul 2021 să fie începutul sfârșitului acestei pandmii. Vă dați seama, și 2021 va fi un an greu. Dacă ne raportăm la populația României care va trebui imunizată, cal mai probabil, campania de vaccinare va dura aproape tot anul următor, dar trebuie să dăm puterea exemplului pentru a începe de undeva”, a declarat Gabriel Lazany într-un interviu acordat presei imediat după vaccinare.

Managerul SJU Bistrița a fost a doua persoană vaccinată în unitatea medicală, după asistentul șef de la Unitatea de Primiri Urgențe – Valentin Habor.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, prima etapă a campaniei de vaccinare a debutat în ultima zi a anului 2020 și va continua și în perioada următoare.

”Noi am optat să începem campania de vaccinare cât mai repede. Inițial ni s-a spus că vaccinarea va începe în data de 29 decembrie, furnizorul a întârziat o zi livrarea vaccinului, apoi s-a vehiculat data de 30. Vaccinurile au ajuns în data de 30 dar mai târziu, așa că noi am început imediat vaccinarea, în 31 decembrie. Campania va continua și în datele de 1 și 2 ianuarie 2021, până se va finaliza acest prim lot de vaccinuri care ne-a fost furnizat”, a adăugat Lazany.

Managerul SJU Bistrița a vorbit și despre situația actuală cu privire la cazurile de COVID-19 din unitatea medicală și spune că aceasta este îmbucurătoare, înregistrându-se o scădere a numărului de cazuri.

Față de ultimele două luni, numărul pacienților a scăzut semnificativ. În momentul de față avem 62 de pacienți internați, fără ATI, ceea ce este un lucru îmbucurător. În ATI mai sunt 12 pacienți. Au fost perioade, acum o lună – două luni, când aveam 140 – 150 de pacienți internați și am fost obligați să suplimentăm numărul de locuri și să nu uităm și de spitalul din Năsăud, spital suport-COVID-19. În momentul de față a scăzut foarte mult incidența cazurilor, lucru care se vede și în spital. Asta înseamnă că lumea a fost prevăzătoare și a înțeles că măsurile de restricție care au fost impuse trebuie respectate”, a completat Lazany.

One comment

  1. In orasele pline cu tzaranoi cocliti, condusi de popchi si beserica, precum Bistrita, se vaccineaza putini.. asa e cu primitivii..

error: Content is protected !!