Duminică, 2 iunie, de la ora 19:00, Centrul Cultural Dacia va găzdui conferința ”Dependențele – o robie? Drogurile” și enigma lor susținută de pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.
Conferința va fi axată pe abordarea unor teme de interes major pentru tineri și copii: dependențele și impactul acestora asupra societății. Evenimentul face parte dintr-un proiect menit să prezinte și analizeze pericolul dependențelor și a consecințelor acestora în plan personal, social și al sănătății.
”Plecând de la o realitate tot mai stringentă a dependențelor în rândul tinerilor și de la citatul biblic ,,Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit” (II Petru 2,19), intervenția invitatului de la conferința Dependențele – o robie? Drogurile și enigma lor are în vedere o abordare holistică a impactului viciilor, contribuie la o mai bună conștientizare a acestor pericole și propune soluții și suport pentru cei afectați de robia dependențelor. În luna iunie este marcată Ziua Internaţională de Luptă împotriva Abuzului şi Traficului Ilicit de Droguri, iar organizatorii conferinței intenționează să crească gradul de conștientizare asupra impactului extrem de puternic și nociv generat de dependențe”, spune pr. Tudor Mudure.
Conferința este organizată de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Bistrița, Năsăud și Beclean, Protopopiatul Ortodox Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud cu sprijinul Centrului Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud. În cadrul evenimentului vor avea loc și momente muzicale, în interpretarea Teodorei Matean, a grupurilor de tineri reunite din cadrul Protopopiatului Beclean, a corului de copii de la parohia ortodoxă Feldru și a corului de copii AXIOS de la parohia ortodoxă ,,Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Bistrița.
Participarea este gratuită și se adresează adolescenților și tinerilor și tuturor celor implicați în munca pentru și cu tinerii: părinți, profesori, psihologi.
Invitațiile sunt disponibile la casieria Centrului Cultural Dacia.