PSD e-n picaj pe Bistrița! La prezidențiale au luat 5.300 de voturi (13%), la europarlamentare au luat 6.000 de voturi (20%), cu muuuuult sub media pe țară! Strategiile de imagine eșuează și deja e cu RISC la alegeri pentru Primărie și Consiliul Județean!

Organizația PSD Bistrița e-n picaj liber, dacă ar fi să luăm în calcul scorurile de la ultimele alegeri. Primarul Ovidiu Crețu NU s-a mai implicat în nicio campanie și mai degrabă s-a poziționat anti-Radu Moldovan printr-o abordare mai degrabă administrativă decât populistă.

 

Scorul pe municipiu:

– la prezidențiale, PSD Bistrița a scos 5.314 voturi (13%).

– la alegerile europarlamentare, PSD Bistrița a scos 6.000 de voturi (20%)

Cu Cristian Niculae la conducerea Organizației Municipale, scorurile sunt dezastruoase. E adevărat, că în astfel de alegeri vorbim mai degrabă de un scor politic, dar de fiecare dată PSD Bistrița a fost sub media pe țară! La această oră, electoratul dur al PSD este în jur de 6.000 de voturi, voturi pe care PSD le are asigurate din start.

Ce scheme folosesc PSD-iștii, la alegerile locale!

La alegerile locale, mișcările PSD-iste sunt simple și voturile sunt asigurate de Organizațiile de Pensionari, o parte din bugetari, asistații social din Viișoara, controlați de George Avram și de Mircea Moldovan, delegatul sătesc din zonă, totodată și liderul rromilor. Voturi pro-PSD aduc președinții de asociații de locatari, majoritatea sunt folosiți de aparatul de partid și aduc voturi prin scheme simple, ce țin de propagandă cu impact imediat: reabilitarea termică și alte obiective minuscule  (locuri de joacă, iluminat public, astupat gropi, etc.)

Voturile lui Crețu s-au evaporat la prezidențiale și la europarlamentare!

Primarul Ovidiu Crețu a adunat 12.800 de voturi la alegerile locale din 2016 (45%) și PSD a reușit să obțină majoritatea din Consiliul Local, cu 11 mandate. Treptat, Crețu s-a retras din viața publică și pe vidul de putere, Niculae forțează impunerea sa ca lider PSD și candidat de primar. La ultimele 2 alegeri, PSD a pierdut peste 6.000 de voturi.

La prezidențiale au luat 5.300 de voturi (13%), la europarlamentare au luat 6.000 de voturi (20%)!

Bătaie pe voturile de dreapta, unde Bistrița are cam 20.000 de voturi!

Dacă ne raportăm la ultimele alegeri, pe dreapta sunt aproximativ 20.000 de voturi pe care le vor disputa candidații la locale din partea PNL, USR, PMP. Va fi o luptă unde vor conta structurile dar cel mai important va fi candidatul și tipul de campanie electorală. La acest aspect, Cristian Nicuale speră să recupereze și să crească mult peste cele 6.000 de voturi ale PSD.

Aceste aspecte arată clar că Partidul Social Democrat nu reușește să convingă electorat și personajele lor sunt uzate. Doina Pană, Ovidiu Crețu sunt pe final de carieră, Sandu Pugna e mai degrabă pe zona rurală, Daniel Suciu nu prinde pe Bistrița și Radu Moldovan are imagine de baron care NU prinde pe municipiu.

Cu aceste belele pe cap, șeful PSD Radu Moldovan va trebui să gândească o strategie pentru a NU eșua lamentabil la alegerile locale, scrutinul unde e-n joc viitorul politic al mai multor PSD-iști. Bazinul electoral de pe municipiu este vital și pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, mai ales dacă legea electorală se schimbă, caz în care Radu Moldovan ar avea nevoie de 16 mandate din 31 pentru a fi sigur de funcția de președinte la Județ!

 

Citiți și:

 

FOTO: Cine n-are bătrâni, să-și cumpere! Vezi ce MULȚI penisonari erau în sală, la alegerile interne a P.S.D! Ei conduc Bistrița!

2 comments

  1. Ce nu inteleg acesti nefericiti pensionari este ca nepotii si copii lor pleaca mancand pamantul cand ii vad cum se afiseaza parintii si buniciilor cu comunistii.

  2. In cateva luni de zile psd va fi istorie la Bistrita

error: Content is protected !!