Consiliul Județean a alocat 70.000 de lei pentru mâncare GRATIS în 1 Decembrie! Banii merg căre Asociația Produs în Bistrița-Năsăud, care funcționează sub egida Consiliului Județean. Managerul județului, Florin Moldovan este președintele acestei asociații de promovare a turismului și a tradițiilor locale.
Liderii județului care au conceput acest eveniment se folosesc de infrastructura sinidicatelor pentru a aduce profesorii laolaltă, la o gustare caldă! Profesorii sunt chemați la o gustare GRATIS, plătită din bani publici: sarmale sau fasole cu ciolan!
În școli se întocmesc liste cu profesorii care vor o masă caldă! Practic, se fac tabele cu nume, prenume și serie de buletin iar aceste liste ajung la liderii de sindicat, care raportează mai departe numărul de mebrii. În funcți de cifrele trimise se pregătesc porțiile pentru profesori.
Începând cu 2013, Consiliul Județean a dat bilete pentru fasole și ciolan prin intermediul sindicatelor. 6.000 de porții de fasole și ciolan au fost oferite în 2013 , 2014 și 2015 de Ziua Națională a României. De asemenea se dădea vin sau ceai, iar după defilare se creau cozi pentru masa de pomană. Bonurile respective purtau semnătura peședintelui Consiliului Județean și avea imprimată stema instituției. Obiceiul instalat de Radu Moldovan a fost criticat de unii bistrițeni, în timp ce alții se bucurau să servească o masă caldă, pe Pietonal.
De data aceasta, sindicatele sunt cooptate în organizarea acestui târg tradițional finanțat din bani publici, dar NU li se dă fasole gratis ci sunt ademeniți într-o formulă mai elegantă…. de degustare produse tradiționale românești.
Cum arată textul prin care profesorii sunt chemați la mâncare gratis:
„Stimați colegi! Am primit o ofertă din partea Asociației Produs în Bistrița Năsăud care participă la Târgul de Produse Tradiționale, cu ocazia Zilei Naționale. În acest sens, v-am trimis oferta lor și am rugămintea ca până vineri 10 octombrie să-mi trimiteți un tabel cu colegii membri de sindicat, care doresc să participe sla acest eveniment și să deguste din produsele culinare car constau în sarmale, fasole (iahnie/frecată), cu cânăcior sau ciolan de porc. Tabelul trebuie să conțină n. curent, numele și prenumele și semnătura. Vă rog să NU uitați să puneți anetul unității școlare de unde sunt membri de sindicat.”
Pentru mâncare de 1 Decembrie s-au alocat 70.000 de lei din bugetul Consiliului Județean!
Daca dati un CRAMPALAS si o BERIUCA zau vin si eu ! Traiasca NASUL mare !!!