Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Bistriţa își va modifica structura, urmând să includă specialități medicale noi. În aceste condiții, unitatea sanitară va angaja personal medical.
”O să mai cerem deblocare de posturi. Săptămâna trecută, am depus la Ministerul Sănătăţii solicitarea de modificare a structurii spitalului. Asta înseamnă că se vor schimba şi vor apărea foarte multe specialităţi medicale noi. Am adaptat noua structură a spitalului exact pe necesarul de servicii medicale pe care îl are populaţia în momentul de faţă. În noul corp de clădire, vor apărea şi acolo câteva specialităţi medicale noi, care în momentul de faţă nu sunt la Bistriţa, şi pe aceste specialităţi medicale noi bineînţeles că va trebui să angajăm medici”, a spus Gabriel Lazany într-o conferință de presă susținută cu ocazia semnării contractului pentru execuția lucrărilor de reabilitare și modernizare a clădirii principale a spitalului.
Sursa citată a oferit și câteva exemple de specialitățile medicale noi: cardiologia intervenţională, endocrinologia şi compartimente în regim ATI pentru îngrijirea pacienţilor cardiaci critici şi cu accidente vasculare cerebrale.
”Deci sunt foarte multe specialități unde trebui să mai vină medici”, a mai spus Lazany, care estimează că după ce se vor face angajări și pe noile specialități medicale, numărul total al medicilor va ajunge la aproape 300.
”Când am preluat eu mandatul de manager, în spital erau 142 de medici, din care 24 la vârsta pensionării. În momentul de față avem 235. Probabil că vom ajunge undeva la 300 de medici. Majoritatea sunt medici tineri și ceea ce mă bucură cel mai mult este că avem tot mai mulți medici rezidenți care vin să își facă modulele de specialitate în spital”, a mai completat Gabriel Lazany.
Managerul SCJU Bistrița a precizat că unitatea medicale nu are probleme pe partea de finanțare.
”Nu avem probleme pe partea de finanţare. Cred că suntem unul din puţinele spitale din România care sunt pe linia de plutire în ceea ce înseamnă banii. Avem o colaborare excepţională cu Casa de Asigurări de Sănătate, dar asta nu ne-ar ajuta cu nimic dacă medicii nu ar fi înţeles importanţa muncii lor şi să facă servicii de o astfel de natură încât să avem ce factura la Casă, să acoperim valoarea contractului semnat cu Casa de Asigurări. Iar în momentul de faţă cred că suntem spitalul pe locul întâi în ţară ca revenire post-pandemică, pentru că foarte multe spitale au probleme din cauza aceasta, că pacienţii nu s-au reîntors la spital. La noi au venit şi sunt chiar mai mulţi”, a mai precizat managerul SCJU Bistriţa.