Șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, văzut drept erou

Șoferul autocarului implicat în accidentul rutier produs luni dimineața pe DN 1, în localitatea Porumbacu de Jos din județul Sibiu, este văzut drept un erou, potrivit publicației Turnul Sfatului.

Jurnaliștii de la Turnul Sfatului relatează că localnicii din zona în care s-a produs accidentul și toți cei care au ajuns primii la fața locului îl văd pe tânărul de 33 de ani din județul Bistrița-Năsăud drept un erou, întrucât acesta, deși rănit, a reușit să gestioneze situația și să evite ca autocarul să se răstoarne. Acest lucru a făcut ca toți pasagerii din autocar, peste 50 la număr, să scape cu viață. Doar doi pasageri din autocar au fost răniți, dar rănile suferite nu le-au pus viața în pericol.

”Mulți dintre pasageri dormeau și nu au realizat ce s-a întâmplat. Au auzit bubuitura și s-au trezit bulversați. (…) Șoferul a fost un bun profesionist. A salvat peste 50 de oameni, iar acum el este în stare critică. Ar trebui ca toți să ne rugăm pentru el. Oamenii povesteau că, înainte să-și piardă cunoștința, se uita în jur și întreba: sunteți bine toți? Apoi a intrat în comă”, a declarat primarul comunei Porumbacu de Jos, Georgeta Poșa, pentru Turnul Sfatului.

Bărbatul de 33 de ani care conducea autocarul este originar din județul Bistrița-Năsăud. Acesta este internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar ultimele informații legate de starea de sănătate a tânărului nu sunt deloc bune. În dimineața zilei de marți, 25 iunie, tânărul era instabil hemodinamic, intubat, cu multiple leziuni complexe la nivel cerebral și la nivelul craniului, contuzii pulmonare și fracturi costale multiple. Medicii sibieni depun în continuare toate eforturile pentru a-i salva viața.

Accidentul în care a fost implicat tânărul a avut loc luni dimineața pe DN 1, km. 277+600m, la intrare în Porumbacu de Jos dinspre Avrig, într-o curbă largă, în condiții de carosabil umed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!