Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița a lansat, luni, aplicația SCJUB pentru telefoanele mobile, prin intermediul căreia pacienții, vizitatorii și nu numai pot găsi informații utile legate de unitatea medicală și de activitatea acestei instituții.
”Această aplicație a fost gândită să fie simplă, ușor de utilizat și să vină cu informații eficiente pentru cei interesați – atât pacienți ai spitalului, cât și aparținători ai acestora sau alte persoane interesate. În aplicație se poate face conexiunea cu secțiunea de comunicate, unde sunt anunțate concursurile sau alte informații importante ale spitalului. Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play”, a explicat managerul SCJU Bistrița, Gabriel Lazany, în cadrul unei conferințe de presă.
Sursa citată a adăugat că meniul aplicației cuprinde mai multe secțiuni în care sunt prezentate date despre unitatea medicală și despre punctele de lucru ale spitalului, dar și informații despre activitatea medicală din ultimul an, secțiile și structura de personal.
De asemenea, în aplicație este disponibilă și o prezentare a proiectului de investiții care se derulează în prezent la unitatea medicală și care vizează construirea unei noi aripi.
Alte informații disponibile în aplicație sunt legate de programul de vizitare și de regulile pe care cei care doresc să viziteze pacienții internați trebuie să le respecte.
Prin intermediul aplicației, vor fi comunicate și informații legate de hrana din spital, inclusiv meniul zilei.
O facilitate importantă care va fi disponibilă în aplicație, la secțiunea Policlinică, este aceea că persoanele vor putea efectua programări. De asemenea, rezultatele analizelor vor putea fi consultate direct în aplicație.
”Cei care efectuează analize medicale la Policlinică primesc un cod. Codul acela poate fi introdus în aplicație și se pot consulta analizele, având inclusiv opțiunea de descărcare a documentului în format PDF”, a explicat Gabriel Lazany.
O altă secțiune este dedicată partenerilor SCJU Bistrița și unităților cu care spitalul colaborează.
De asemenea, la secțiunea ”Transport” se oferă informații utile despre modalitatea în care se poate ajunge la spital din diferite zone ale orașului.
”În aplicație am introdus și secțiunea ”Să nu uităm” în care prezentăm în imagini cum arăta spitalul în trecut. Este foarte important să nu uităm de unde am pornit. Sunt imagini din spital, așa cum arăta el acum câțiva ani”, a mai spus Gabriel Lazany.
Potrivit managerului SCJU Bistrița, aplicația este simplă, ușor de folosit și cu o interfață prietenoasă cu utilizatorii și în viitor va fi dezvoltată pentru a oferi și alte servicii.
”În prezent, oferim informații absolut utile pentru cei care o vor folosi. În viitor, aplicația va trece printr-o etapă de dezvoltare. În etapa următoare ne dorim să oferim și informații legate de pacienții din UPU, adică să avem un buton unde aparținătorul primește un cod de acces și va putea astfel să primească informații în timp real despre pacientul din UPU”, a mai adăugat managerul SCJU Bistrița, care a menționat că aplicația nu face parte din proiectul de digitalizare a instituției, ea fiind gândită înainte ca spitalul să obțină finanțare pentru un astfel de proiect.
Rezultatul de la operatie 08 05 2024