Candidatul Alianței PNL-USR-PLUS la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a vizitat comuna Telciu, iar după ce a ajuns să cunoască povestea unei familii care a fost greu încercată a ajuns la concluzia că rezolvarea problemelor locuitorilor unor comunități începe cu modernizarea infrastructurii. (PE)
”Vizita pe care am făcut-o la familia Ferchi împreună cu Gheorghe Scuturici, candidatul PNL pentru Primăria comunei Telciu, ne-a relevat o poveste de forță civică nemaipomenită, dar și multe probleme cu care oamenii se confruntă, probleme care ar trebui să fie amintire în anul în care ne aflăm. Familia Ferechi are un băiat cu dizabilități pentru care a luptat într-un fel care, probabil, doar necazul ni-l poate scoate din interiorul nostru. Pe scurt, zona din Telciu în care ei locuiesc și condițiile administrative pe care le aveau i-a pus în postura de a fi la limită în ceea ce privește posibilitatea de a-și crește și a avea grijă de băiatul lor. Mai exact, această gospodărie nu beneficia de condițiile de bază necesare – curent și drum amenajat pentru ca salvarea să aibă acces, pentru a putea păstra custodia copilului cu handicap. Această familie de oameni simpli, dar hotărâți, a făcut tot ce i-a stat în putere, încă din anul 2004, pentru a aduce rețeaua de curent, mobilizând și vecinii, precum și pentru a amenaja drumul de acces la locuințele din zonă”, a explicat Stelian Dolha.
Povestea are un final fericit, întrucât acum familia Ferechi poate să-și îngrijească copilul beneficiind de condițiile minime necesare.
”Dar ce este important de subliniat e faptul că un cuantum mare al costurilor pentru toate aceste demersuri a fost suportat de locuitori, din banii proprii și, mai mult, pentru a introduce aceste facilități, direcția acțiunilor a fost de la cetățean spre administrația locală, și nu invers, cum era normal”, a adăugat Stelian Dolha.
În urma discuției cu această familie, candidatulș Alianței PNL-USR-PLUS a ajuns la o concluzie.
”Concluzia este una simplă: trebuie ca administrația rurală să aibă o viziune modernă, însă trebuie să conștientizeze că pentru a construi o casă, începi prin a turna fundația. Drumul spre modernizare se clădește pe rezolvarea infrastructurii, prin asigurarea unor condiții de bază normale, de acolo începe rezolvarea problemelor locuitorilor unor comunități, așa îmbunătățim calitatea vieții oamenilor care ne aleg și care își pun speranța în noi!”, a încheiat sursa citată.