Deputatul Stelian Dolha își încheie mandatul de parlamentar. Dolha a intrat deputat în 2012 cu USL, candidând pe colegiul III. Coabitarea NU a durat mult și după spargerea USL-ului, Dolha s-au contrat de câteva ori prin declarații publice cu Daniel Suciu. NU au lipsit contrele nici cu Dorin Dobra, senatorul-coleg.
Cu Stelian Doha la conducerea partidului, o serie de primari au părăsit PNL-ul și au ales să rămână la putere alături de ALDE. (care s-a format în jurul fostului președinte, Ioan Țintean.)
În calitate de lider al PNL, în 2016 Dolha candidează de primar și în câteva luni pierde tot.
După un scor slab în alegerile locale, Stelian Dolha a fost tras pe linie moartă și a pierdut președenția partidului. A ieșit din scenă după o conferință de presă în care a făcut câteva acuzații la adresa noii conduceri, dar mai ales la omul din umbră, referindu-se aici la Ioan Oltean. După câteva uni, Dolha a participat la campania electorală pentru Parlamentare, dar NU s-a afișat alături de vreunul din candidați.
Stelică Dolha TRAGE linie, după 4 ani de parlamentar. Cu ce se laudă!
Într-o postare pe facebook, Stelian Dolha face auto-analiza mandatului de parlamentar:
„Ieri a fost ultima zi din mandatul de deputat. Cu bune și cu rele a fost o experiență unică. Și nu atât pentru activitatea din plen, care este departe de ceea ce ar trebui să se întâmple în principalul for de dezbatere al țării, cât pentru experiența din comisia de agricultură. Acolo, dincolo de apartenența politică și de doctrine, alături de profesioniști în domeniu, am analizat, dezbătut, lucrat la firul ierbii fiecare lege. Sigur că nu e nimeni naiv, politicul a fost prezent și aici, poate uneori chiar în momente decisive, însă oamenii și-au făcut treaba. Și este o experiență pe care îmi doresc să o pot continua, la alt nivel.
Am rămas dator cu acele caravane informative pe teme de agricultură, au prins foarte bine atunci și regretul meu a fost că nu le-am mai putut continua. Pentru că am asistat de atunci la atâtea episoade în care fermierii au pierdut bani și resurse pentru că n-au știut, și că nimeni nu i-a informat. E un proiect la care țin și pe care îmi doresc să-l reiau.
Privind la bilanț, nu știu dacă 13 legi din 82 de inițiative e mult sau puțin, știu că atunci când ești în opoziție e o adevărată performanță să reușești să treci o lege.
Alte 31 de proiecte legislative au rămas în circuitul parlamentar și le lăsăm moștenire actualului Parlament. Dintre proiectele devenite legi îmi vin în minte:
– legea cu 51 % produse românești în supermarketuri,
– sau cea împotriva risipei alimentare, care urmează să intre în vigoare peste 6 luni.
Dar cel mai mult am luptat pentru legea restituirii terenurilor din Stațiunea Pomicolă Bistrița, întoarsă de ”n” ori din plen și pentru care a trebuit să conving colegii din multe comisii. A fost singura lege pentru care o mare parte din bistrițenii din Parlament am făcut front comun. Din păcate, deși am trecut-o, ea a devenit inaplicabilă după atacul la CCR.
Dar exemplul acesta al frontului comun pentru interesul bistrițenilor și bătaia în fiecare comisie cred că ar trebui preluat de parlamentarii de acum, pentru că este cu adevărat un model de bune practici.
Le urez succes colegilor mei bistrițeni care au intrat în Legislativ și sper să se bată pentru fiecare proiect în interesul acelora care i-au trimis acolo.”
La alegerile locale, Stelian Dolha a candidat pentru funcția de primar de Bistrița și obținut 4.893 de voturi (19%), după ce Vasile Moldovan și Alin Seserman au părăsit PNL-ul și au ales să candideze separat.
Citiți și:
Stelian Dolha e virulent și vorbește de cooperativa lui Ioan Oltean, din interiorul P.N.L!
Legea cu risipa alimentara nu inchide un circuit intreg de cum ar trebui sa ne scapam de alimentele aduse in exces si aflate in pragul expirarii. Eu unul am dubii ca ele vor putea fi redirectionate si consumate de nevoiasi in fiecare luna in totalitate. De fapt in permanenta la marile magazine vor fi produse aflate in pragul expirarii, si magazinele mici de cartiere si cele de la tara tot aceiasi situatie o vor avea. De astea cine se ocupa ? Si mai este ceva foarte important. Pe langa rasa UMANA traiesc alaturi de noi si SALBATICIUNILE padurilor, pe care noi le tot inghesuim prin extinderea aproape necontrolata a omului si le obligam sa urce tot mai sus in munte acolo unde si hrana este putina. Ati vazut cu totii pe la Tv atacurile URSILOR, LUPILOR, MISTRETILOR aflate in cautarea hranei. Legea trebuia sa lase o portita si pt. aceste animale si o parte din alimentele aflate spre expirare sa fie redirectionate spre ele prin asociatiile de vanatoare. Acolo intrau si carnea si fructele si legumele , ca nu cred eu sub nici o forma ca toate vor fi fost consumate in timp util de OM. Da ce sa-i faci daca in tot parlamentul nimeni nu a gandit un lucru bun pt. animale, interesul alesilor fiind doar distractia bolnava de a le UCIDE.