Vezi o listă de proiecte cu ZERO șanse de succes, dar cu MILIARDE cheltuite pe hârtii! Primăria alocă bani fără rațiune pe studii de sertar! Până când?

Primăria Bistrița pregătește o nouă tură de maculatură de sertar. Pe lângă sutele de studii de fezabilitate și proiecte tehnice a unor investiții fără finanțare, acum se cheltuie MILIARDE pe alt tip de documentații. În speranța atragerii unor fonduri europene se investesc bani pentru strategii de afaceri a celor săraci, planuri integrate prin care cei amărâți își vor crește calitatea vieții, studii privind traficul în Bistrița, studii privind o linie verde de transport, dar și alte studii în vederea îmbunătățirii turismului etc.

Iată o listă cu cele mai INUTILE documentații ale Primăriei Bistrița, documentații ce vor fi finanțate în cursul acestui an:

1. Studii de piață pentru dezvoltarea unei afaceri în domeniul economiei sociale în cadrul comunitatilor defavorizate din Municipiul Bistrița – 12.000 de lei.

Calcule și statistici care vor contribui la o strategie privind susținerea dezvoltării comunitare pentru persoanele aparținând grupurilor dezavantajate, ce vor fi integrate pe piața muncii.

2. Pentru actualizarea Strategiei de dezvoltare locală a municipiului Bistrița  s-au alocat 38.000 de lei.

Consiliul Local al Municipiului Bistrita a aprobat prin HCL 208/ 2011 „Strategia de dezvoltare locala a Municipiului Bistrita pentru perioada 2010 – 2030.” Documentul de implementare prevede în mod explicit necesitatea existenței unui document strategic de programare integrată pentru justificarea implementarii proiectelor de dezvoltare/ regenerare urbană. De acești bani se va realiza o monitorizare a îndeplinirii indicatorilor și rezultatelor propuse până în acest moment, măsuri corective dacă este cazul și actualizarea planului de acțiune, inclusiv a portofoliului de proiecte aferent.

3. Promovarea tursimului din Bistrița – 40.000 de lei pe campanii de informare, materiale promoţionale, participări târguri, etc.

4. Pentru realizarea unui plan integrat de creștere a calității vieții cetățenilor din comunitățile defavorizate de pe raza Municipiului Bistrița s-au alocat 30.000 de lei

Realizarea unui studiu de identificare a nevoilor de formare în învăţământul preuniversitar şi universitar în vederea dezvoltării potenţialului municipiului Bistriţa – obiectiv cuprins în Strategia de dezvoltare a municipiului Bistriţa.

5. Plan de mobilitate urbană pentru municipiul Bistriţa: 70.000 lei au fost puși deoparte din buget pentru un studiu privind fluidizarea traficului.

6. Complex de agrement acvatic – AQUA PARK Bistrița

Aproximativ 550.000 lei este valoarea estimată a documentelor pentru proiectare. Pe 2015 pentru elaborare studii de specialitate +SF +avize si acorduri s-au alocat 142.000 lei. În vecinătatea pârtiei de schi, primarul vrea să construiască un parc acvatic și deja visează la finanțare europeană.

7. Pentru STUDII privind “Linia verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric , hibrid sau norma de poluare redusă” s-au alocat 405.000 lei

În anul 2014 a fost elaborat de catre Univ. Tehnica Cluj-Napoca Studiul de oportunitate privind realizarea unei „linii verzi” de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric, hibrid sau normă de poluare redusă. Proiect FANTASTIC, cu șanse minime de reușită.

Studiul propune reabilitarea strazilor si realizarea benzilor de rulare dedicate TP, acolo unde se pot realiza, (pe traseul Libertatii – Independentei – Gh. Șincai – Dornei – Bistricioarei – Gen. G. Bălan – Calea Moldovei), modernizarea stațiilor de transport public între Viișoara și Unirea, achiziționarea de mijloace de transport electrice, amenajare garaj și stații de încărcare, sistem e-ticketing. În 2015 sunt propuse a se realiza : expertizele tehnice la străzi, studiul de trafic și DALI, inclusiv analiza cost –beneficiu. + avize/acorduri.

Aceste INEPȚII cu șanse minime de implementare risipesc banul public, justificarea administrației Crețu fiind aceeași: “facem documentații în speranța atragerii de fonduri europene…”

Prin aceste promisiuni deșarte, primarul Crețu aruncă praf în ochii oamenilor și dă speranțe deșarte, dar își continuă visele falimentare finanțate din împrumutul de 40 de milioane de lei care a îndatorat Bistrița. Spre exemplu, numai pentru coșmarul numit Wonderland se vor scurge peste 20 de milioane de lei, acesta fiind vârful proiectelor non-sens pentru care plătim cu toții…

 

admin-strutz1-300x400Citește și: http://www.ziardebistrita.ro/20-miliarde-tocate-aiurea-pe-idei-concepte-si-sloganuri-brand-ul-bistritei-o-minciuna-gogonata-marca-ovidiu-cretu-3/

2 comments

  1. De 7 ani se dau bani pe proiecte si concret s-a reusit foarte putin.

  2. Virgil Petrutiu

    E bine ca se fac proiecte si se incearca finantarea lor din fonduri europene, dar trebuie in acelasi timp finantate si realizate proiectele deja existente, facute si inaintea actualei administratii care ar conduce la cresterea calitatii vieti si a cresteri potentialului turistic al municipiului.

error: Content is protected !!